Wednesday, November 25, 2009

ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολυβραβευμένος συνθέτης, ενορχηστρωτής και bandleader, ο Ντέιβ Χόλαντ, θρυλικός μπασίστας της τζαζ, έρχεται για μια βραδιά, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος της Σειράς Γέφυρες στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, με τους ξεχωριστούς μουσικούς του κουαρτέτου Overtone, λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνισή τους στο Blue Note της Νέας Υόρκης, στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου.
Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ο Ντέιβ Χόλαντ δημιουργεί υψηλές στιγμές τζαζ, κερδίζοντας αναγνώριση που σπάνια έχουν κερδίσει μπασίστες. Μουσικός ανεξάντλητης φαντασίας και πρωτοτυπίας, με τρία βραβεία Grammy στις αποσκευές του, φέρνει μαζί του τρεις αναγνωρισμένους δεξιοτέχνες και καινοτόμους, ο καθένας τους με ισχυρή μουσική προσωπικότητα, με τους οποίους συμπράττει ισότιμα και με σεβασμό σε μια παράδοση δημιουργικής ελευθερίας.
Οι εμφανίσεις τους είναι ταυτόχρονα ένα masterclass συναρπαστικών αυτοσχεδιασμών και μια απόλαυση βαθιάς, μελωδικής τζαζ.
Στα 63 του χρόνια σήμερα, ο Χόλαντ, συνοδοιπόρος του Μάιλς Ντέιβις, του Τελόνιους Μονκ και του Τσικ Κορία, ενώνει τη φήμη, την εμπειρία και την τέχνη του με τον Κρις Πότερ (39 ετών) τον καλύτερο σαξοφωνίστα την γενιάς του, τον Τζέισον Μοράν (34 ετών), μοναδικής ευαισθησίας και απόδοσης πιανίστα και τον Έρικ Χάρλαντ (33 ετών ), από τους πιο περιζήτητους δεξιοτέχνες ντράμερ του κόσμου.
Οι τιμές εισιτηρίων είναι € 6,50(φοιτητικά) - 11,00 – 20,00 –28,00 – 40,00(Διακεκριμένη Ζώνη)

No comments:

Post a Comment