Tuesday, November 24, 2009

U2 ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ 2010

Οι U2, το μεγαλύτερο ίσως ροκ συγκρότημα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, θα παίξουν για πρώτη φορά στο επερχόμενο, επετειακό φεστιβάλ του Glastonbury ως το βασικό συγκρότημα στο τέλος της πρώτης μέρας, της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2010.
Το φεστιβάλ του Glastonbury έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο και πλέον αγαπητό στο κοινό μουσικό φεστιβάλ της Μ. Βρετανίας. Από το 1970 που ξεκίνησε, έχει φιλοξενήσει αμέτρητους σημαντικούς καλλιτέχνες ροκ, ποπ και ηλεκτρονικής μουσικής. Η διοργάνωση του 2010 (25-27 Ιουνίου) γιορτάζει τα 40 χρόνια ζωής του φεστιβάλ και γι’ αυτό, φέτος, τα 177.500 εισιτήρια που εκδόθηκαν ξεπούλησαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες της διάθεσής τους, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Οι U2 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, αφού από τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους είχαν προτιμήσει ν’ αποφεύγουν τα φεστιβάλ και να επικεντρώνονται σε δικές τους συναυλίες, τις οποίες θα μπορούσαν να διοργανώνουν όπως εκείνοι ήθελαν. Για την ιστορία, μόνο ο μπασίστας Adam Clayton έχει ανέβει στη σκηνή του Glastonbury στο παρελθόν, όταν συνόδεψε το συγκρότημα Hothouse Flowers σε ένα τραγούδι.
Εκείνες τις ημέρες οι U2 θα βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, στη μέση της παγκόσμιας περιοδείας τους «360 Degrees Tour» (η οποία θα περάσει και από την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου). Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση στις 23 Ιουνίου στο Έντμοντον του Καναδά, θα πετάξουν μέχρι την Αγγλία για το Glastonbury και θα επιστρέψουν στις 27 Ιουνίου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ για να συνεχίσουν.
Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Michael Eavis δήλωσε περήφανα: «Οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και 26 χρόνια βγήκαν τελικά αληθινές. Επιτέλους, η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο θα παίξει στο καλύτερο φεστιβάλ του κόσμου. Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο για το πάρτι για την 40η επέτειο».

No comments:

Post a Comment