Wednesday, November 4, 2009

ΜΑΡΤΙΝ-ΜΠΟΛΝΤΓΟΥΙΝ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ

Ξεχωριστό τόνο στη φετινή 82η απονομή των Όσκαρ (7 Μαρτίου 2010) επιχειρεί να δωσει η Ακαδημία Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο αυτό επέλεξε δύο διάσημους ηθοποιούς για την παρουσίαση της τελετής, τον Στιβ Μάρτιν και τον Αλεκ Μπόλντγουιν.
Η φετινή τελετή διαφέρει από τις προηγούμενες και σε άλλα σημεία. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, η Ακαδημία αποφάσισε να αυξήσει τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας από πέντε σε δέκα, ενώ διαχώρισε τις τιμητικές απονομές, κρίνοντας ότι πολλές φορές είναι μεγάλης διάρκειας και μονότονες, με αποτέλεσμα το τηλεοπτικό κοινό να χάνει το ενδιαφέρον του.
Έτσι, φετινά τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν σε ξεχωριστή τελετή, τον Νοέμβριο, ενώ οι υποψηφιότητες των Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2010.

Τόσο ο Στιβ Μάρτιν όσο και ο Αλεκ Μπόλντγουιν δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το νέο τους ρόλο, ενώ οι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής παραγωγής, Μπιλ Μεκάνικ και Ανταμ Σάνκμαν τούς χαρακτήρισαν ως το «καταλληλότερο δίδυμο» για την παρουσίαση της τελετής.
Στόχος των παραγωγών, αλλά και της Ακαδημίας, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά τηλεθέασης της μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής και να της χαρίσουν αέρα ανανέωσης. Το στίγμα των προθέσεών τους φάνηκε στην περσινή εκδήλωση, με τον διαφορετικό τρόπο παρουσίασης των υποψηφιοτήτων, αλλά και με τα μουσικοχορευτικά «διαλείμματα» στη σκηνή του Kodak Theater που θύμιζαν παραγωγές του Μπρόντγουεϊ.
Η απόφαση, πάντως, να επιλεγούν δύο οικοδεσπότες δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Το πρώτο δίδυμο στην ιστορία του θεσμού ήταν οι Ντάγκλας Φέρμπαγκς και Γουίλιαμ ΝτεΜίλ, το 1929, ενώ το 1987 την παρουσίαση είχαν μοιραστεί οι Τσέβι Τσέις, Γκόλντι Χόουν και Πολ Χόγκαν.
«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο δίδυμο, προκειμένου να συνδυάσουμε την παράδοση με την ανανέωση» τόνισε ο Ανταμ Σάνκμαν. «Ο Στιβ πρεσβεύει την παράδοση και ο Αλεκ -εκτός του ότι υπήρξε ο ίδιος υποψήφιος στο παρελθόν- είναι τόσο μα τόσο πολύ δημοφιλής αυτό το διάστημα. Ξέρουμε, επίσης, πως λατρεύει ο ένας τον άλλον» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο ρόλος για τον Στιβ Μάρτιν είναι γνώριμος, αφού υπήρξε δύο φορές στο παρελθόν (2001-2003) ο κεντρικός παρουσιαστής της τελετής. Ο Αλεκ Μπόλντγουιν, από την πλευρά του, μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με την παρουσίαση της εκδήλωσης, ωστόσο η σκηνή του Kodak Theater δεν του είναι άγνωστη. Το 2004 ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου (για τον ρόλο του στην ταινία The Cooler), ενώ την ίδια χρόνια ήταν ένας από τους παρουσιαστές των βραβείων.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Ακαδημίας να τον επιλέξει φέτος, ο 63χρονος ηθοποιός μίλησε για την «ευκαιρία της ζωής του», ενώ ο Στιβ Μάρτιν, με το γνωστό του χιούμορ δήλωσε «χαρούμενος που θα παρουσιάσει τα Όσκαρ μαζί με τον εχθρό του Αλεκ Μπόλντγουιν».
Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούν στην ταινία της Νάνσι Μέγιερ με τίτλο It's Complicated, που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.

No comments:

Post a Comment