Thursday, November 5, 2009

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*11 ετων εγραψε ο Χαρης Βαρθακουρης το «Πιο καλη η μοναξια» που τραγουδησε ο ιδιος.Λιγα χρονια αργοτερα ηταν φοιτητης στην μουσικη σχολη Μπερκλεη της Βοστωνης.
*Γιαννης Παριος: «Εγω όταν ξεκινησα ειχα σαν προτυπο τον Πουλοπουλο.Μ’αρεσε πολύ».
*Ο Μανος Χατζηδακις εμπνευστηκε τον «Κυκλο του CNS» καθως περπατουσε στον προβλητα του λιμανιου της Θεσσαλονικης το 1946.
*Γαστρονομικα:σουτζουκακια,ρωσικη σαλατα και μπυρα Φιξ ηταν η καθιερωνενη παραγγελια στο εστιατοριο Ρογκοτη της Θεσσαλονικης που ανοιξε το 1928.
*Το θεατρο Λευκου Πυργου γκρεμιστηκε το φθινοπωρο του 1956.
*Καποτε οι Θεσσαλονικεις χορευαν τα καλοκαιρια στο παραθαλασσιο «Λουξεμβουργο»(εκει οπου σημερα είναι το Ποσειδωνιο) ακουγοντας εξαιρετικες ιταλικες ορχηστρες και καπου-καπου καλλιτεχνες όπως ο Ντομενικο Μοντουνιο και ο Σερτζιο Εντριγκο.
*Η Αντζελα Γκερεκου ειχε παιξει με τον θιασο Αλικης Βουγιουκλακη στην «Πεπσι».
*Τελη δεκαετιας 80 ηταν ολοι συνεργατες στον ραδιοφωνικο σταθμο Α-103 της Θεσσαλονικης:Γιαννης Λογοθετης,Μ.Στρατακης,Βαγγελης Παντελιδης,Γιαννης Καμηλαλης,Σ.Γρηγοριαδης,Ε.Καρκιτη,Γιαννα Δημηνα.
*Τι εγινε η τραγουδιστρια Μυριαμ-Ζανετ Καπουγια από την Ουρουγουαη,που εκανε για ένα διαστημα καριερα στην Ελλαδα κυκλοφορωντας εξη αλμπουμ; O Θανασης Λωλας μας εγραψε οτι περυσι στην εκπομπη του Σπυρου Παπαδοπουλου(ΝΕΤ) ηταν καλεσμενη και η Καπουγια η οποια εντυπωσιασε με την ερμηνεια της,την παρουσια και την ενεργητικοτητα της.Ηταν και ο ιδιος παρων και δηλωνει οτι γοητευτηκε.
*"Ραντεβου με τα’ αστρα» ηταν ο τιτλος εκπομπης που παρουσιαζε από την ΕΤ 3 ο σημερινος προεδρος της Ενωσης Διαφημιστικων Επιχειρησεων Βορ. Ελλαδος Ντινος Κωστοπουλος.

No comments:

Post a Comment