Tuesday, October 27, 2009

Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΛΟΝΔΙΝΟ-

Την ανέγερση σχολείου θηλέων στο Μαλάουι -τόπο καταγωγής των δύο υιοθετημένων παιδιών της- αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Μαντόνα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες παιδιά να τύχουν αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και όχι μόνο.
Σύμφωνα με το BBC, το σχολείο θα φέρει τον τίτλο Raising Malawi Academy for Girls και θα παρέχει στέγη, τροφή και εκπαίδευση σε 500 κορίτσια.
Το έργο -προϋπολογισμού 15 εκατ. δολαρίων- προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
Η τελετή θεμελίωσης έγινε τη Δευτέρα και η βασίλισσα της ποπ ήταν εκεί. Μαζί της ήταν ο 4χρονος Ντέιβιντ και η 3χρονη Μέρσι από το Μαλάουι.
«Μεγαλώνοντας σε ένα προνομιούχο περιβάλλον, θεωρούσα την εκπαίδευση δεδομένη. Όμως η επίσκεψή του στο Μαλάουι με δίδαξε πολλά και μου έδειξε ότι πρέπει να εκτιμάς ό,τι σου δίνει η ζωή» δήλωσε η διάσημη τραγουδίστρια.
«Συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και, προς το παρόν, το καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν να χτίσω ένα σχολείο, ένα ξεχωριστό σχολείο απ' όπου θα αποφοιτήσουν μελλοντικές ηγέτιδες, επιστήμονες, δικηγόροι και γιατροί. Εάν το εγχείρημα πετύχει, τότε θα επαναληφθεί και σε άλλες χώρες» τόνισε η ίδια.

No comments:

Post a Comment