Sunday, October 25, 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

*Ακομα και στο Βερολινο δεν υπαρχουν περισσοτερα από δυο μεγαλα καταστηματα δισκων.
*Η Ελληνο-Ολλανδεζα ερμηνευτρια Maria Markesini διασκευασε το 2007 με τα ολλανδικα συγκροτηματα Bart De Win Quartet και Jurriaan Berger Quartet συνθεσεις του Μιμη Πλεσσα.Το αλμπουμ με τιτλο The Mimis Plessas Song Book.Κυκλοφορησε στην Ελλαδα από την Artway-Τεχνοτροπον.
*Συμφωνα με ερευνα του Αριστειδη Κωνσταντινιδη το συνολο των ελληνικων λεξεων που εχει δανεισθει η αγγλικη και η διεθνης ορολογια ανερχεται σε 27.000 λεξεις.Αυτες εχουν δημιουργησει 235.000 ελληνογενεις λεξεις.Στο αμερικανικο λεξικο Webster η ελληνικη συμμετοχη ανερχεται σε 42.914 λεξεις.
*Moliendo café,επιτυχια του 1961,αγαπηθηκε στην Ιταλια στις εκτελεσεις των Perez Prado,Mina ( No 1),Marino Marini.
*Το 1952 η Connie Francis ηχογραφησε το Luna Caprese.
*Chopsticks,συνθεση του 1877,αποδιδεται στην 16χρονη Αγγλιδα Euphemia Allen,που το υπεγραψε με το ψευδωνυμο Arthur de Lulli.Την ιδια χρονια ο Aleksandr Borodin ακουσε την κορη του κατι που θυμιζε το Chopsticks με τιτλο The koteletten polka.
*Όταν ο Βρετανος στρατηγος Sir Edmund Allenby εδιωξε τους Τουρκους απο την Ιερουσαλημ το 1917,ο Abraham Zebi Idelsohn αποφασισε να συνθεσει ενα νεο τραγουδι. Η μελωδια που διαλεξε ηταν ενας χασιδικος υμνος,τον οποιο ακουγε όταν ηταν παιδι.Ετσι γεννηθηκε το Havah nagilah,που απο τοτε ακουγεται σε καθε εβραικη γιορτη.Οι στιχοι προστεθηκαν μετα από διαγωνισμο.

No comments:

Post a Comment