Friday, October 9, 2009

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

Τρεις μηνες πριν από την ελευση του νεου ετους το ξενοδοχειο Hyatt Regency Thessaloniki προσκαλεσε στην ευρυχωρη,πολυτελη προεδρικη σουιτα του τους εκπροσωπους των ΜΜΕ για να δοκιμασουν σε «αβαν πρεμιερ» το μενου της Πρωτοχρονιας.
Η πρωτοβουλια του ξενοδοχειου εγινε πλεον θεσμος,αφου κάθε χρονο πολύ πριν από τις γιορτες είναι ετοιμο το νέο μενου για να περασει την δοκιμασια ειδημονων και μη.
Και αυτή την φορα ο σεφ του συγκροτηματος Michel Yost,αποδεικνυεται απαραμιλλος δημιουργος νεων,αγνωστων αλλα σαφως ευγεστων εδεσματων,που τα 5 αστερια είναι λιγα για να βαθμολογησουν η αξιολογησουν την φαντασια,γνωση,εμπειρια και τεχνικη του στην αποπλανηση της αισθησης της γευσης που αγγιζει ένα επιπεδο ανευ οριων
Αυτό φανηκε από τα χειροκροτηματα και τους επαινους που δεχθηκε ο Γιοστ και οι συνεργατες του.
Οι τεσσερις ροτοντες,εξαιρετικα διακοσμημενες για την περισταση από την Floris Special Events,γεμισαν ασφυκτικα ,την γλυκεια νυκτα της 7ης Οκτωβριου,υπο το αγρυπνο βλεμμα της χαμογελαστης και απολυτα επικοινωνιακης κ. Ελενας Μπινιαρη,που ειχε,επιτυχως,τον γενικο συντονισμο.
Και οι τυπωμενοι στιχοι από τα Χριστουγεννιατικα καλαντα ηταν μια ευφυεστατη ιδεα,που εδεσε απολυτα με την «αμπιανς» της βραδιας…φερτε μας κρασι να πιουμε και του χρονου να σας πουμε,και του χρονου να σας πουμε φερτε μας κρασι να πιουμε.
Οι καλεσμενοι εφυγαν αιχμαλωτοι από τις νεες γευσεις,τους εξαιρετικους συνδυασμους υλικων και τερψιλαρυγγιων και την αψογη περιποιηση μιας ομαδας χορογραφημενων σερβιτορων που συγχρονως προσεθεταν και απεσυραν τα σερβιτσια από τα τραπεζια επισυροντας τα συγχαρητηρια ολων.
Το εδεσματολογιο των υψηλων απαιτησεων αξιζει να αναφερθει για τους περιεργους αλλα και για την ιστορια…
1.Μαρινατος σολομος Νορβηγιας και φιλετο τονου tataki σε salmorejo σερβιρισμενα με πικαντικη σουπα από αγγουρακια μεντα.
2.Ταρταρ από λαβρακι με χαβιαρι σολομοπεστροφας και πικαντικο aquavit.
3.Καπουτσινο αστακου,τουιστ δενδρολιβανου,κανταιφι από ιβηρικο ζαμπον jabugo και αρακα.
4.Σορμπε από λεμονι,λαιμ και σαμπανια.
5.Ψητο φιλετο από ελαφι,μενταγιον φουα γκρα στο γκριλλ και σως από αγρια μανιταρια μοριλλες.
6.Τετραγωνο γλυκισμα σοκολατας varlhona με σταφιδες και δενδρολιβανο,σαντιγι φιστικι και παγωτο από λικερ αμαρετο.
7.Μπαβαρουαζ από γιαουρτι και πορτοκαλι,κοκκινα βατομουρα,μαστιχα και γκραιηπφρουτ.
Και για το φιναλε Glenrothes Select Reserve single malt,καφες η τσαι,γλυκισματα.
Βεβαιως όλα αυτά με τα αναλογα λευκα και κοκκινα κρασια.

No comments:

Post a Comment