Sunday, October 18, 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

*Life is a song worth singing-Ruth Etting,επιτυχια του 1935,εγινε C’est chanson est pour vous από τον Jean Sablon στην Γαλλια.
*Ιστορικα:Nihil sine deo,ηταν το ρητο γραμμενο στο οικοσημο των βασιλεων της Ρουμανιας(1878-1947).Υπαρχει σημερα και μπορειτε να το δειτε στο αριστα διατηρημενο καστρο-ανακτορο Peles της Ρουμανιας,οπου λειτουργει ο πρωτος ηλεκτρικος ανελκυστηρας της Ευρωπης.
*Σεφραδεμ λεγεται ο Ισπανος Εβραιος.
*Παννυχις είναι η ολονυκτια γιορτη.
*Αντι του κακοηχου «κουμπαρος» είναι προτιμοτερη η λεξη «παροχος» που σπανια,αλλα ολο και συχνοτερα ,διαβαζουμε σε προσκλησεις.
*Δικο του εκδοτικο οικο δημιουργησε ο Νικος Μουρατιδης.
* «Δυο πρασινα ματια»,η συνθεση των Κατριβανου-Κιουσση εγινε στην Α γγλια το 1954 The story of Tina.Ηχογραφηθηκε από καλλιτεχνες όπως οι:Ronnie Harris,Ronald Binge,Stanley Black,Lee Lawrence,Al Martino.
*Το 1993 ο περιφημος τσελιστας Mstislav Rostropovich με ελικοπτερο που διεθεσε η ελληνικη κυβερνηση πηγε ως προσκυνητης στο Αγιο Ορος,κι όπως δυο χρονια αργοτερα ειπε στον ειλικρινως υμετερο στις Καννες «ηταν οι δυο καλυτερες¦ μερες της ζωης του».
*Ένα σετ με 42 αλμπουμ του Τζοννυ Χαλλινταιη κυκλοφορησε το 1993 στην Γαλλια η Polygram.
*150 τραγουδια εγραψε ο ερμηνευτης-συνθετης Ζιλμπερ Μπεκω (1927-2001).Επιτυχιες του:Nathalie-Et maintenant-L’important c’est la rose-Jour ou la pluie viendra-Je t’appartiens κ.α.
*Στις 7 Φεβρουαριου 2009 πεθανε η τραγουδιστρια της τζαζ Blossom Dearie,82 χρονων.Στα μεσα της 10ετιας του 40 ηταν μελος του συγκροτηματος Blue Flames και συνεργαστηκε με τις ορχηστρες Woody Herman και Alvino Rey.Η μεγαλυτερη επιτυχια της ηρθε το 1955-56 όταν ως πρωτη φωνη του 4μελους συγκροτηματος Blue Stars τραγουδησε στα γαλλικα το Lullaby of Birdland.Η γαλλικη εκτελεση της ενθουσιασε και τους Αμερικανους.Ειχε αρχισει την προσωπικη καριερα της στο μεταπολεμικο Παρισι,απ οπου και τα αψογα γαλλικα της.
*22 ταινιες με ηρωα τον Τζαιημς Μποντ εχουν προβληθει ως σημερα.
*Συμφωνα με οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης ως το τελος του 2013 όλα τα τηλεοπτικα καναλια της Ευρωπης πρεπει να εκπεμπουν με μια νεα τεχνολογια η οποια ονομαζεται Επιγεια Ψηφιακη Εκπομπη Τηλεορασης ( DVB-T).

No comments:

Post a Comment