Wednesday, October 14, 2009

Αναβάλλονται οι συναυλίες του Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς

Οι προγραμματισμένες συναυλίες του Σέρβου καλλιτέχνη Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, που είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο Παλλάς και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναβάλλονται για τεχνικούς λόγους.
Ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς έγινε γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό από την εμφάνισή του στη Eurovision το 2004 στην Κωνσταντινούπολη, με το τραγούδι του "Lane Moje", που από τις πρώτες κιόλας νότες μας καθήλωσε. Εδώ κάτι διαφορετικό συμβαίνει - είπαμε όλοι - και όπως ήταν προβλεπόμενο μάς μάγεψε μια ιδιαίτερα εκφραστική και μελωδική φωνή, η δε σκηνική παρουσία - εκτός των γνωστών φεστιβαλικών δεδομένων - ήταν αισθητικά άψογη.
Το 2008 ο Ζέλικο κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο το ορχηστρικό κομμάτι "Nikola Tesla", μέσα από την συλλογή "Balkan Routes vol.1: Nikola Tesla", αφιερωμένη στο μεγάλο Σέρβο επιστήμονα και εφευρέτη Νίκολα Τέσλα (1856-1943).
Την ίδια χρονία συνθέτει για το νέο άλμπουμ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη το κομμάτι "Το τέλος μας δες", σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη, ενώ σύνθεση του Ζέλικο διασκευάζεται και κυκλοφορεί μέσα από το best of της Μελίνας Ασλανίδου.

No comments:

Post a Comment