Sunday, October 18, 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

*Από Ελληνα πατερα και Πορτορικανη μητερα γεννηθηκε ο τραγουδιστης Tony Orlando (Cascavitis το πραγματικο του επιθετο).Ειχε 25 επιτυχιες από το 1961-79 στις ΗΠΑ.Μεγαλυτερη του επιτυχια και χρυσος δισκος το Tie a yellow ribbon round the ole oak tree (1973).
*Στην Αθηνα γεννηθηκε στις 3 Οκτωβριου 1962 ο Tommy Lee,πρωην μελος των Motley Crue.Μητερα του ειναι η Βασιλικη Βουλα Παπαδημητριου,Μις Ελλας 1957.
*Στην διαφημιση της «Πεζω» που βλεπουμε αυτή την περιοδο στην ελληνικη τηλεοραση,τα αυτοκινητα τραγουδανε την συνθεση του 1945 Accentuate the positive.
*Όταν οι εκφωνητες λενε cast εννοουν «διανομη» και όταν χρησιμοποιουν την λεξη sequel,προφανως δεν ανοιξαν το αγγλοελληνικο λεξικο για να δουν ότι σημαινει «συνεχεια».
* Η σκηνοθετις Νικολ Αλεξανδροπουλου γυρισε ντοκυμανταιρ για τον Γιαννη Πετριδη.Πηγε μαζι του ως τις ΗΠΑ για δειξει πολεις και περιοχες που αγαπα ο Αθηναιος κορυφαιος παραγωγος μουσικων εκπομπων και κατοχος της μεγαλυτερης δισκοθηκης –σε ιδιωτικα χερια-στην Ευρωπη.
*Προσφατο τηλεοπτικο μαργαριταρι από νεαρα ρεπορτερ: «από την οδο Λεωφορο Στρατου». Ειτε είναι οδος ειτε λεωφορος.Τ ορθον είναι:από την Λεωφορο Στρατου.
*Και ραδιοφωνικο μαργαριταρι: «αρον τον αρον» .Το ορθον:αρον αρον.Σημαινει:γρηγορα,βιαστικα.
*Πανω από 54 ραδιοφωνικοι σταθμοι λειτουργουν στο νομο Θεσσαλονικης.Η προοπτικη είναι να μεινουν 28 σταθμοι,που θα εκπεμπουν από Χορτιατη,Βαβδο,Ασπροβαλτα-συν 6 συχνοτητες για την ΕΡΤ.Με τρια κεντρα εκπομπης οι σ ταθμοι θα καλυπτουν σχεδον ολη την Μακεδονια.
*Σε ηλικια 68 χρονων πεθανε στις 26 Αυγουστου 2009 η στιχουργος Ellie Greenwich .Εχει βαλει την υπογραφη της σε δημιουργιες όπως Da doo ron ron,
River deep mountain high,Baby I love you,The look of love,Do wah diddy diddy.
*Μονο δυο ταινιες της Caterina Valente δεν υπαρχουν ουτε σε VHS ουτε σε DVD:
Bonjour Kathrin (1956) και Ball im Savoy(1955)
*Ο Ιταλος τραγουδιστης Alberto Rabagliati ξεκινησε την καριερα του το 1927 ως σωσιας του Ροδολφο Βαλεντινο.Η μεγαλυτερη επιτυχια του ηταν το Ba ba baciami piccina.
*Αγνωστη είναι στο ελληνικο κοινο η ηχογραφηση στα γαλλικα από την Caterina Valente του παραδοσιακου ελληνικου τραγουδιου «Γυαλο,γυαλο» με τιτλο Yasou.

No comments:

Post a Comment