Sunday, October 18, 2009

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

*Στην επιθεωρηση του 1930 «Όλα για όλα» ο ηθοποιος-τραγουδιστης Ορεστης Μακρης ,που είναι γνωστος κυριως από την ταινια «Ο μεθυστακας»,ερμηνευσε τον «Λωτο»,δημιουργος του οποιου φερεται ο D. Alschansky-Dimitroff,αγνωστων λοιπων στοιχειων.
*Aurora Miranda,τραγουδιστρια,ηταν αδελφη της ηθοποιου-τραγουδιστριας Carmen Miranda.Την δευτερη σε πολλες ηχογραφησεις της την συνοδευει η δικη της ορχηστρα Bando Da Lua.
*Όταν στα τελη της δεκαετιας του 50 η αρχες της δεκαετιας του 60 μιλουσαν για τα «χρυσα αγορια» του πενταγραμμου εννοουσαν τους Frankie Avalon,Fabian,Bobby Rydell.
*Με τις συχνες εμφανισεις του στην Ελλαδα ο μαεστρος-συνθετης Eduardo Bianco
(1892-1959) εγινε δημοφιλεστατος στην Ελλαδα.
*Στο εξωφυλλο του αλμπουμ του Dizzy in Greece o Dizzy Gillespie φοραει στολη τσολια.
*Σε ξενοδοχειο του Πανοραματος της Θεσσαλονικης αφησε την τελευταια του πνοη ο Σωτος Παναγοπουλος-στις 6 Ιανουαριου 1983.
*Ξαναειδαμε προσφατα από την τηλεοραση στην Ελλαδα την σειρα Bewitched.Η αμερικανικη τηλεοραση την παρουσιασε για πρωτη φορα από το 1964-72 σε 254 επεισοδια.Επισης η σειρα Married with children των 259 επεισοδιων παιχθηκε από το 1987-97.
*Ολοι οι διασημοι τραγουδιστες και ηθοποιοι που περασαν από την Θεσσαλονικη,κατά καιρους,φωτογραφηθηκαν από τον κορυφαιο φωτορεπορτερ Γιαννη Κυριακιδη και υπαρχουν στο ανεκτιμητο αρχειο του.Θυμιζουμε μερικα ονοματα: Rita Hayworth,Marie Laforet,Dalida,Johnny Hallyday,Sylvie Vartan.
*Από το 1916-96 εζησε ο δημοφιλεστατος και στην Ελλαδα Ιταλος τραγουδιστης,που πολλοι μιμηθηκαν το στυλ του,όπως ο Νασος Πατετσος.*Γαστρονομικα:στην Αλεξανδρουπολη εξαιρετικες είναι οι λιχουδιες της κουζινας του «Νησιωτικο» και στην Ξανθη στο εμπορικο κεντρο ξεχωρισαμε το «Λατερα».Και στις Καννες ανακαλυψαμε ένα από τα καλυτερα και ακριβοτερα εστιατορια της Ευρωπης,το Moulin de Mougin-αλλα και το La vignette haute

No comments:

Post a Comment