Sunday, October 18, 2009

ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΗΤΛΣ

1.Ουδεις εκ των Μπητλς πιστευε ότι η επιτυχια τους θα διαρκουσε, γι’αυτό στο ζενιθ της δοξας τους ο Ρινγκο ηθελε ν’ανοξει αλυσιδα κομμωτηριων.
2.Το Mother Mary στο Let it be δεν αναφερεται στην Παναγια,αλλα στην μητερα του Πωλ,που την ειδε στον υπνο του.
3.Σε δυο εβδομαδες από την κυκλοφορια του στις ΗΠΑ το I want to hold your hand εγινε το πρωτο Νο 1 των Μπητλς πουλωντας 10.000 αντιτυπα την ωρα-μονο στη Νεα Υορκη.
4.Ηταν ιδεα του Λεννον στο A day in the life να περιλαβουν ένα σφυριγμα σε υψηλο τονο οξυτητας,που μπορουν ν’ ακουσουν μονο οι σκυλοι.
5.Δεν ετρωγαν κρεας πλην του Λεννον.
6.Μετα από μια συναυλια στο Τεξας,ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου,οπου κατελυσαν,πουλησε τα σεντονια και τις μαξιλαροθηκες σε δυο εταιρειες για 750 δολλαρια.Ολα αυτά κοπηκαν σε μικρα κομματια και πουληθηκαν δεκα δολλαρια το καθενα.
7.Το στυλ των Μπητλς αλλαζε τοσο γρηγορα ώστε χρειαστηκε να γινουν πεντε φορες αλλαγες στα μαλλια και ρουχα τους στα ομοιωματα τους στο μουσειο της Μανταμ Τυσσω στο Λονδινο.
8.Η συναυλια των Μπητλς στην ταρατσα των γραφειων της Apple διεκόπη όταν ενας λογιστης από την γειτονικη Βασιλικη Τραπεζα της Σκωτιας διαμαρτυρηθηκε στην αστυνομια για την φασαρια.
9.Το τραγουδι τους Yesterday παιχθηκε πανω από 7.000.000 φορες από τους ραδιοφωνικους σταθμους των ΗΠΑ.Ως σημερα υπηρξαν πανω από 2.500 διαφορετικες εκτελεσεις.
10.ο τραγουδι του Λεννον Good morning,good morning ειναι εμπνευσμενο από τηλεοπτικη διαφημιση δημητριακων της Kellogg

No comments:

Post a Comment