Tuesday, January 29, 2019

TA ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 ΣΑΝ ΡΕΜΟ

Στο πλαισιο του εκπαιδευτικου προγραμματος του MOMUS(Μακεδονικο Κεντρο Συγχρονης Τεχνης,Αρχιτεκτονικου και Βιομηχανικου Σχεδιασμου),εντος της ΔΕΘ,θα παρουσιαστει στο Μουσειο ενα αφιερωμα στο Φεστιβαλ Τραγουδιου του Σαν Ρεμο,με ελευθερη εισοδο.

Στην μεγαλη οθονη του αμφιθεατρου του Μουσειου,στην αιθουσα ‘Ξανθιππη Χοιπελ’ ο δημοσιογραφος Λευτερης Κογκαλιδης,με υλικο απο το προσωπικο του αρχειο,θα προβαλει ολα τα πρωτα βραβεια απο το 1951)(που αρχισε ο θεσμος) εως το 1972.Το Φεστιβαλ του Σαν Ρεμο υπηρξε το προτυπο για το φεστιβαλ της Γιουροβιζιον,λιγα χρονια αργοτερα οταν το επετρεψε η τεχνολογια.
Θα ακουστουν τραγουδια απο διασημες φωνες οπως Nilla Pizzi,Claudio Villa,Domenico Modugno,Renato Rascel,Luciano Tayoli,Tony Renis,Gigliola Cinquetti,Sergio Endrigo,Bobby Solo,Adriano Celentano,Nicola di Bari,κ.α.Αναμεσα στις μεγαλες επιτυχιες περιλαμβανονται Vola colomba,Volare,Piove,Romantica,Al di la,Non ho l’eta, Dio come ti amo,Canzone per te,Zingara.
Στο προγραμμα του Μαρτιου θα προβληθει  συναυλια της Κατερινα Βαλεντε απο τον Ιουλιο του 1962 στο Χιλβερσουμ της Ολλανδιας.Διαρκεια 61 λεπτα.

*Στο ισογειο του μουσειου λειτουργει καφε-μπαρ.

*Τα ΙΧ μπορουν να εισερχονται ελευθερα στον χωρο της ΔΕΘ μονο απο την πυλη εμποριου(απεντι απο το ΑΠΘ)και να σταθμευουν στον χωρο γυρω απο το Μουσειο

No comments:

Post a Comment