Εγκαινιάστηκε απόψε η 11η Zootechnia,
η μεγαλύτερη όλων των εποχών
Σταύρος Αραχωβίτης: «Η Zootechnia στηρίζει
τον Έλληνα παραγωγό»
Τον ρόλο της Zootechnia στη στήριξη του Έλληνα παραγωγού υπογράμμισε εγκαινιάζοντας απόψε την 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Όπως ανέφερε μάλιστα, η Zootechnia έχει πλέον και διεθνή απήχηση. Από το βήμα των εγκαινίων της 11ης Zootechnia ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος», ενώ παρουσίασε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, αλλά και τον σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα.
Αναγνωρισμένο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων του κτηνοτροφικού και του πτηνοτροφικού κλάδου χαρακτήρισε τη Zootechnia η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας για μια έκθεση-πυρήνα παραγωγής. Υπογράμμισε δε το στοιχείο της καινοτομίας που έχει η φετινή διοργάνωση μέσω του Digital Greece: Zootechnia Edition, που φιλοξενεί start ups του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.
Την ιδιαίτερη βαρύτητα της Zootechnia για την Κεντρική Μακεδονία τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως η έκθεση αφορά τον βασικό κλάδο της οικονομίας του τόπου μας.
Την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη μιας έκθεσης που αφορά έναν κλάδο αρκετά παραμελημένο στην Ελλάδα, όπως τον χαρακτήρισε, αλλά με πολύ μέλλον, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,
κ. Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στη Zootechnia.
Στα ενισχυμένα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκε τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη Zootechnia όλων των εποχών.
Οι εκθέτες της 11ης Zootechnia ανέρχονται σε 988, έναντι 939 το 2017, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνει, στεγασμένος και υπαίθριος, είναι επιφάνειας 16.663 τ.μ. έναντι 14.350 τ.μ. το 2017. Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες της προέρχονται από 14 χώρες, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 χώρες, έναντι 37 το 2017. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των ξένων προσκεκλημένων επισκεπτών, που ανέρχονται σε 380.
Αύριο στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης διοργανώνονται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», το Συνέδριο για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής και η Ημερίδα «Βιοαέριο και Αγροτική Ανάπτυξη, Καινοτομίες, Τεχνολογίες και Προοπτικές».
No comments:
Post a Comment