Thursday, January 31, 2019

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

               
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 17:30 και χάρις στην παρέμβαση της Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, κας Κατερίνας Νοτοπούλου και με την αμέριστη συνεργασία της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Διευθύνοντα Συμβούλου κου Αθανάσιου Σχίζα, υπογράφηκε η προγραμματική συμφωνία με το ΑΣΤΕΡΙ,  με την οποία παραχωρεί χώρο η ΓΑΙΑΟΣΕ για τη φιλοξενία του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης & Μουσείου Υποδήματος
Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει ένα μοναδικό στολίδι για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα Αναζητεί, θα Ερευνά, θα Συντηρεί και θα Εκθέτει!
Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει, ένα πρωτοποριακό Ερευνητικό Κέντρο με τη συνεργασία Ερευνητικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα οποία έχει το ΔΣ του ΑΣΤΕΡΙ ήδη ξεκινήσει συνεργασία. Επίσης το Εκπαιδευτικό κέντρο θα υποστηρίξει σχεδιαστές και δημιουργούς χειροποίητων υποδημάτων, μια νέα τάση και αγορά που κερδίζει παγκοσμίως έδαφος και θα αποτελέσει τον πρώτο χώρο Διεθνώς που θα υποδέχεται Σχεδιαστές και Δημιουργούς χειροποίητων και start ups από όλο τον Κόσμο.
Θα δώσει δυνατότητες έρευνας και σε άλλους Επιστημονικούς τομείς, της Ιστορίας και του Πολιτισμού με τη μελέτη αρχαιοελληνικών αγαλμάτων, τοιχογραφιών κλπ. 
Θα αποτελέσει το Πρώτο Μουσείο συλλογής καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένων από το Υπόδημα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, παραμύθια, μυθιστορήματα, μουσικά τραγούδια, ποιήματα κλπ., γεγονός που θα προσελκύσει τουριστική κίνηση και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή!
Το κτήριο βρίσκεται στο χώρο που διαμορφώνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Θεσσαλονίκης και θα αναβαθμίσει τη Δυτική είσοδο της πόλης της Θεσσαλονίκης.    


Περισσότερες πληροφορίες 
Dr. Τάνυα Κυριακίδου

Τηλ: +30 6940805041

No comments:

Post a Comment