Kazika De Malta
Στην ανερχόμενη πιάτσα των Άνω Λαδάδικων, πριν λίγο καιρό άνοιξε τις πόρτες του, το ατμοσφαιρικό Kazika de Malta, ένα hidden spot που όμως έγινε all day & food destination γιατί είναι μια ιδιαίτερη, πολύ προσεγμένη πρόταση τόσο στις all day επιλογές, όσο και στο comfort fine dining, συστήνοντας ένα διαφορετικό concept στο κοινό της πόλης.
Από το πρωί πηγαίνουμε για εξαιρετικό καφέ, λαχταριστό πρωινό και brunch όπως αργότερα για lunch & dinner. Το menu με την υπογραφή του εξαιρετικού chef Χρυσόστομου Πρασατζή, προσανατολίζεται στην διεθνή κουζίνα, είναι value for money με έμφαση στις χειροποίητες παρασκευές και την ολόφρεσκη πρώτη ύλη η οποία αναδεικνύεται άριστα μέσα από τις τεχνικές και τους συνδυασμούς των γεύσεων, ενώ περιλαμβάνει και vegetarian και vegan πιάτα.
Highlight: To 1 +1 breakfast offer τα Σαββατοκύριακα και τα πιάτα ημέρας και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές!
Διαμαντή Ολυμπίου 16, Θεσσαλονίκη, T. 2310 525333
FB: Kazika de Malta
FB: Kazika de Malta
Judah Club
Το Judah Club αποτελεί μια μοναδική άφιξη για τα δεδομένα της πόλης! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο concept store με ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμηση με πολλές, διαφορετικές λειτουργίες. Απολαύστε από νωρίς τον καφέ σας, αργότερα ένα πλούσιο brunch ή ένα ελαφρύ lunch ακόμα και το ποτό σας το βράδυ και κάντε παράλληλα shopping καθώς θα βρείτε μια πλούσια γκάμα σε trendy ρούχα και αξεσουάρ (υπάρχει και η ομώνυμη συλλογή Judah) και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές!
Beyond the walls
Μια υπέροχη γωνιά πέρα από τα τείχη, όπως άλλωστε λέει και το όνομά του. Στον Φραγκομαχαλά, δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος χώρος, με ιδιαίτερη διακόσμηση εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο. Ένα cafe, εστιατόριο και wine bar, ανοιχτό από το πρωί για καφέ και νόστιμο brunch (13:00-19:00), ενώ το βράδυ αποτελεί προορισμό για υψηλής γαστρονομίας δείπνο, ενημερωμένη λίστα κρασιών και για ξεχωριστά cocktails.
Info:
Καθημερινά 08:00-00:00
Φράγκων 2 και Ολυμπίου Διαμαντή 1, Θεσσαλονίκη Τ. 2310 54 5400
FB: Beyond The Walls
Καθημερινά 08:00-00:00
Φράγκων 2 και Ολυμπίου Διαμαντή 1, Θεσσαλονίκη Τ. 2310 54 5400
FB: Beyond The Walls
Enfant Gaté
Στο αίθριο του Τελλόγλειου ιδρύματος, σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο, συναντάμε το Enfant Gaté (σημαίνει κακομαθημένο παιδί) που αν και είναι σχετικά καινούριο (λίγο περισσότερο από ένα χρόνο), έχει ήδη καταφέρει να γίνει αγαπημένο place to be όπως και food destination. Ξεχωρίζει σίγουρα το brunch του όπως και το εκλεκτό comfort food menu του.
Info:
Καθημερινά 10:00 – 02:00
Αγίου Δημητρίου 159Α (εντός του Τελλόγλειου ιδρύματος τεχνών)
Τ. 2310 247307, FB: ΑνφανΓκατέ de Salonique
Καθημερινά 10:00 – 02:00
Αγίου Δημητρίου 159Α (εντός του Τελλόγλειου ιδρύματος τεχνών)
Τ. 2310 247307, FB: ΑνφανΓκατέ de Salonique
Charlie D.
Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior, στην καρδιά της πόλης ανοίγει τις πόρτες του μια αυθεντική γαλλική brasserie. Το Charlie D. φέρνει αέρα Παρισιού στην Θεσσαλονίκη, σερβίροντας specialty καφέ, πρωινό, brunch, προσεγμένα cocktails καθώς και εκλεκτές προτάσεις για lunch και dinner σε ένα χαλαρό περιβάλλον με jazz μουσικές. Το casual French menu υπογράφει ο σπουδαίος chef της Σπονδής, Arnaud Bignon.
Info:
Καθημερινά 10:00-23:30 (η κουζίνα)
Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, T. 2310 021010
FB: Charlie D. Brasserie
Καθημερινά 10:00-23:30 (η κουζίνα)
Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, T. 2310 021010
FB: Charlie D. Brasserie
Sebil
Όπως υπονοεί και το όνομά του (αναφέρεται σε ένα κιόσκι όπου σταματούσαν οι περαστικοί για να ξαποστάσουν) το ολοκαίνουριο city bar Sebil, υποδέχεται τον κόσμο του σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Bahar Boutique Hotel, μπροστά στην Πλατεία Εμπορίου, στα Άνω Λαδάδικα. Τόσο η φινετσάτη αίθουσα του, όσο και τα τραπεζάκια με θέα την πλατεία, ενδείκνυνται από νωρίς για αρωματικό καφέ και ένα πλούσιο πρωινό (μέχρι τις 14:30), μέχρι αργά το βράδυ όπου το ενδιαφέρον μονοπωλεί η ενημερωμένη wine list και τα signatured cocktails.
Extra tip: Τις Κυριακές απολαύστε το brunch του με γεύσεις Ελληνικές, Θεσσαλονικιώτικες, με μία… διεθνή πινελιά (11:00-15:30)
Casablanca
Το γεγονός ότι στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό νεοκλασικό στη Βασιλίσσης Όλγας -πρώην οικία Μιχαηλίδη- σε συνδυασμό με την έμπειρη ομάδα που έχει βάλει την υπογραφή της σε αυτό το all day bar restaurant με τον υπέροχο κήπο, το ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή στο απόλυτο talk of the town! Must visit από το πρωί για καφέ, ροφήματα και ένα πλούσιο πρωινό/brunch (μέχρι τις 14:30), ενώ δεν λείπει ένα comfort μενού με εκλεπτυσμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας.
Info:
Καθημερινά 09:30-03:00
Λεωφ. Βασ. Όλγας 18, Θεσσαλονίκη, Τ. 2312 43609
FB: Casablanca Social Club
Καθημερινά 09:30-03:00
Λεωφ. Βασ. Όλγας 18, Θεσσαλονίκη, Τ. 2312 43609
FB: Casablanca Social Club
Blanc
Το επιβλητικό κτήριο στο οποίο στεγάζεται, ο ξεχωριστός ντιζαινάτος χώρος, η θέα στον Θερμαϊκό και το εξαιρετικό location δίνουν extra πόντους στην ηχηρή αυτή άφιξη, που έχει ήδη αγαπηθεί! Ένα σύγχρονο gastrobar με all day φιλοσοφία, το οποίο μας υποδέχεται από νωρίς για καφέ και brunch (μέχρι τις 18:00), νόστιμο finger food καθώς και πιάτα από ένα προσεγμένο comfort food menu με μεσογειακές επιλογές. Το φαγητό μας συνοδεύει ιδανικά η πλούσια wine list, ενώ η βραδιά κλείνει ιδανικά, με επιλογές premium ποτών και signature cocktails φτιαγμένα από έμπειρους bartenders.
Info:
Καθημερινά από τις 08:30 (κουζίνα 13:00 – 00:30)
Λεωφ. Νίκης 9, Τ. 2310238294
FB: Blanc Gastrobar
Καθημερινά από τις 08:30 (κουζίνα 13:00 – 00:30)
Λεωφ. Νίκης 9, Τ. 2310238294
FB: Blanc Gastrobar
Vin Wine Bar
Στην ανερχόμενη piazza των Ανω Λαδάδικων, στο ισόγειο του πολυτελούς «The Mood Luxury Rooms» βρίσκουμε ένα classy wine bar με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών, από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο. Όμως, στον χώρο του Vin σερβίρεται πρωινό και brunch, ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρασί ή το ποτό μας με το νέο food menu του.
Info:
Καθημερινά από τις 07:30 (Πρωινό 7:30-11:00, brunch 11:00-14:00)
Κατούνη 31, Άνω Λαδάδικα, T. 2310 555077
FB: Vin wine brunch dinner
Καθημερινά από τις 07:30 (Πρωινό 7:30-11:00, brunch 11:00-14:00)
Κατούνη 31, Άνω Λαδάδικα, T. 2310 555077
FB: Vin wine brunch dinner
No comments:
Post a Comment