Saturday, January 26, 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΈΡΙΟΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


1. Παρουσίαση του περιοδικού «Παρέμβαση», με αφορμή την επέτειο των 35 χρόνων κυκλοφορίας του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του, στα γράμματα και τον πολιτισμό, όπως αυτά εκφράστηκαν μέσα από τις σελίδες του όλα αυτά τα χρόνια. 
Διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ των οποίων οι: Βασίλης ΒασιλικόςΤίτος ΠατρίκιοςΑλέξης ΖήραςΔημήτρης ΔασκαλόπουλοςΓιώργος Χουλιάρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Β. Π. ΚαραγιάννηΕνωμένα μυστικά, εκδόσεις Γαβριηλίδης, από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη.

Για το περιοδικό θα μιλήσει ο εκδότης της Παρέμβασης Β. Π. Καραγιάννης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης.
Θα διαβάσει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, ένας από τους σημαντικούς πιανίστες της νέας γενιάς και της διεθνούς σκηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: https://www.ianos.gr/events/35-xronia-logotexniko-periodiko-paremvasi-ekd.html

2.  Παρουσίαση του μηνιαίο περιοδικού Λογοτεχνίας και Τέχνης «Χάρτης», με αφορμή το δεύτερο του τεύχους παρουσιάζουν το περιοδικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Συντελεστές και συνεργάτες του περιοδικού θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό.

Λίγα λόγια για το περιοδικό
Το περιοδικό «Χάρτης»
Έκδοση-Διεύθυνση: Δημήτρης Καλοκύρης, Ελένη Καλοκύρη
Σύνταξη: Γιώργος Χουλιάρας, Αχιλλέας Κυριακίδης, Μάριος Ποντίκας

Την Πρωτοχρονιά, το μηνιαίο περιοδικό λογοτεχνίας και τέχνης «Χάρτης» ξεκίνησε και πάλι, μετά 30 χρόνια, την έκδοσή του, αυτή τη φορά σε ηλεκτρονική μορφή και σε μηνιαία βάση, με παλιούς και νέους επίλεκτους συνεργάτες (συγγραφείς, καλλιτέχνες, κριτικούς και πανεπιστημιακούς). Στο 1ο τεύχος συνεργάζονται: Ευγ. ΑρανίτσηςΝ. ΒαλαωρίτηςΓ. Βέης, Χ. Βλαβιανός, Ε. ΓαραντούδηςΓ. ΓιατρομανωλάκηςΣτ. ΓουργουρήςΔημ. ΔημητριάδηςΦ.Δ. ΔρακονταειδήςΓ. ΕυσταθιάδηςΖυρ. ΖατέληΓ. ΖέρβαςΙουλ. ΗλιοπούλουΧ. ΚαμπουρίδηςΜανόλης ΚορρέςΓ. ΚοροπούληςΆ. ΜαλανδράκηςΣ. ΜιχαήλΜιχ. ΜοδινόςΓ. Moνεμβασίτης,Σ. ΝικολαΐδηΠαντ. ΜπουκάλαςΣάκης ΠαπαδημητρίουΗ. ΠαπαϊωάνουΣ. ΠατσαλίδηςΑρ. ΣαϊνηςΓ. Σ. ΣερέφαςΣκαμπαρδώνηςΈρση ΣωτηροπούλουΘ. ΤσαλαπάτηςΔ. ΤσατσούληςΜ. ΦραγκόπουλοςΧρ. ΧαραλαμπάκηςΚυρ. ΧαραλαμπίδηςΒ. Χατζηβασιλείου,  Γ. Ψυχοπαίδης κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: https://www.ianos.gr/events/periodiko-xartis-2o-teuxos-ekd.html

No comments:

Post a Comment