Monday, January 28, 2019


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 
ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ


Στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, που οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσαν το "παρών" η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ και ο Μητροπολιτικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου από τα στρατεύματα κατοχής των Ναζί. 
Την πρωτοβουλία αυτή είχε ο Μητροπολιτικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης και στο στεφάνι που κατατέθηκε αναγράφονταν το μήνυμα "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ - NEVER AGAIN - Rotary Club Thessaloniki Metropolitan". Ήταν μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία του πολυσχιδους Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, πράξη σεβασμού και ελάχιστου φόρος τιμής, στα θύματα μιας αποτρόπαιας και απάνθρωπης πράξης.


Το στεφάνι κατέθεσαν κατά την επίσημη τελετή που πραγματοποίηθηκε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος παρουσία των Πολιτικών, Προξενικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης, ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρος Ασπασίδης, συνοδευόμενος από τον ιδρυτικό πρόεδρο του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ντίνο Κωστόπουλο, τον Γραμματέα Μάριο Δράμαλη και "τιμής ένεκεν" από το μέλος του R.C. Thessaloniki Metropolitan Αλμπέρτο Σεβή

No comments:

Post a Comment