Wednesday, January 30, 2019

EΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ

Ο Μαρκ Τουαίην, Αμερικανός συγγραφέας είχε πει πως: «Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε». Άλλωστε η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι και η Χριστίνα Λάτση. Η Χριστίνα Λάτση κατάγεται από τον Πόρο και μένει στον Πειραία. «Σαν νησιώτισσα, μένω στον Πειραιά. Επειδή χρειάζομαι την καθημερινή επαφή με τη θάλασσα». Μας λέει η Χριστίνα. 
Η Χριστίνα για πολλά χρόνια δούλευε σε διαφημιστικές εταιρίες. Στην εξυπηρέτηση πελατών. Και μαζί με τον σύζυγο της έχουν εταιρία που δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση ξένων οίκων γυναικείων υποδημάτων. Ανήσυχο πνεύμα η Χριστίνα και όντας στο χώρο του υποδήματος, είχε στο μυαλό της πάντα  τη σκέψη να δημιουργήσει μια δική της σειρά με χειροποίητα ελληνικά σανδάλια.
 Η σκέψη αυτή το 2013 έγινε εμμονή. Την περίοδο εκείνη η Χριστίνα έβλεπε μια έντονη τάση για το Ελληνικό design. «Θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για να κάνω πράξη την ιδέα μου». Και δεν έπεσε έξω. Τα τελευταία χρόνια η κρίση «βοήθησε» νέους, ταλαντούχους δημιουργούς. Ανθρώπους με ιδέες, να τολμούν στο χώρο του design.  Το ελληνικό design, διαπρέπει. Άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρό brand name. Αυτοί που τόλμησαν, αλλά και αυτοί που στάθηκαν πιο τυχεροί. Με σκληρή δουλειά και καινοτόμες ιδέες, βλέπουν σήμερα τις δημιουργίες τους και τους ίδιους να εξελίσσονται στο χώρο του design.

Έμπνευση τους η Ελλάδα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το νέο ταξίδι της Χριστίνας… « Ένα καλοκαίρι στην Πάρο…τρώγοντας χωριάτικη σαλάτα». Δημιούργησε ελληνικά χειροποίητα σανδάλια και έδωσε σε αυτά ένα ασυνήθιστο όνομα που προκαλεί θετικά σχόλια. Τα ονόμασε Greek salad sandals. «Στην αναζήτηση ονόματος για το νέο μας brand επιλέξαμε το Greek Salad παίζοντας με τις λέξεις αλλά και με την έννοια. Στόχος μας ήταν να συνδέσουμε το brand μας με τη διάσημη Ελληνική χωριάτικη.  Με τα χρώματα, τη φρεσκάδα, τη μοναδικότητα και την παράδοση που τη συνοδεύουν. Τα σχόλια που δεχόμαστε είναι πολύ θετικά ,τόσο για το όνομα αλλά και τα σχέδια μας».  Μας λέει η Χριστίνα και συνεχίζει: «Συμμετέχοντας στην έκθεση Ελλήνων σχεδιαστών  | GreekBrandNew | (https://www.facebook.com/GreekBrandNewExpo/ ) εισπράττουμε μια πολύ ευχάριστη αποδοχή της δουλειάς μας».


Τα σκίτσα μετατρέπονται σε σανδάλια. Η αρχική ιδέα των σχεδίων των Greek salad sandals ξεκινά από μια σειρά από σκίτσα από τους ίδιους. Εν συνεχεία υλοποιείται από τους συνεργάτες τους που είναι εξειδικευμένοι έμπειροι τεχνίτες.Έμπνευση τους η Ελλάδα. «Η έμπνευση ζώντας σ´ αυτήν την ευλογημένη χώρα βρίσκεται παντού. Από τις αλυσίδες των πλοίων, στην φουρτουνιασμένη θάλασσα. Στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και μνημείων, που μας δίνει πολύ ωραίες ιδέες».

Τα Greek salad sandals, θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, σε αρκετά νησιά.  Αλλά και σε πολλά σημεία στην Ευρώπη.

No comments:

Post a Comment