Tuesday, October 4, 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ NAT KING COLE 

– Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

Σ’ ένα ωριαίο κινηματογραφικό αφιέρωμα, ο δημοφιλέστατος Αφροαμερικανός τραγουδιστής , ο Νατ Κινγκ Κόουλ,θεωρουμενος και ως ισαξιος του Φρανκ Σινατρα, θα ερμηνεύσει 20 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
 Nat King Cole
Ο Nat King Cole υπήρξε σπουδαίος τζαζ τραγουδιστής-μουσικοσυνθέτης. Είχε λατρεία με τη μουσική απο πολύ μικρός και συγκεκριμένα με το πιάνο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε, πως, η η πρώτη του παράσταση μάλιστα, ήταν στην ηλικία των 4!!
Aπό τους πρώτους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες που άγγιξαν το μεγάλο ακροατήριο διεθνώς, o Nat King Cole θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους μαύρους τραγουδιστές όλων των εποχών, αλλά και από τους πιο παρεξηγημένους μουσικούς του 20ού αιώνα. Αξίζει να προσθέσουμε, πως, ήταν ένας από τους πρώτους μαύρους της Αμερικής που απέκτησαν δική τους τηλεοπτική εκπομπή με ποικίλο πρόγραμμα.
Nat King Cole
Την Δευτερα 17 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης ανοίγει τον Κύκλο των χειμερινών παρουσιάσεων δημοφιλών καλλιτεχνών, με τον αγαπημένο Κόουλ να τραγουδά σε τηλεοπτικές εκπομπές,κινηματογραφο και συναυλιες, τα γνωστά: Unforgettable, The Way you Look Tonight, When I Fall in Love, It’s Only a Paper Moon, Let There be Love, Mona Lisa, That Sunday, That Summer, Those Lazy Hazy Crazy Days of Summer, Ramblin Rose, Autumn Leaves, Nature Boy.
Στο πρόγραμμα αυτό από τη δεκαετία του ‘50, όταν ο καλλιτέχνης ήταν σε πλήρη φωνητική ωρειμότητα, ο Κόουλ δείχνει τη δεξιοτεχνία του και στο πιάνο και τη μελόντικα!
Ωρα έναρξης: 20.00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΩΡΙΣ ΣΑΛΤΙΕΛ Μ2
H είσοδος είναι ελεύθερη

No comments:

Post a Comment