Φέτος η τάση στο νησί θέλει νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό χάρτη αλλά και πολυδάπανες ανακαινίσεις να ανεβάζουν τον πήχη της διαµονής ακόµα πιο ψηλά!


Mykonos Waves
Παραλία Κόρφου, Μ. 69422 18478, www.mykonoswaves.com
drz-waves_Q1A0632
Το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας Golden Star και Colours of Mykonos, το Mykonos Waves Beach House & Suites, μας συστήθηκε φέτος τον Μάιο στην παραλία του Κόρφου και μας μυεί στην cool beach life φιλοσοφία σε ένα κυκλαδίτικο setting με new age design και φυσικά υλικά. Οι 8 κατοικίες και σουίτες του, που είναι πλήρως εξοπλισμένες και ανεξάρτητες, χαρακτηρίζονται από upscale παροχές, ενώ στα δυνατά του χαρτιά και η συνεργασία με τη σχολή Kite Mykonos. Από €270.
Sea View Residence
Κόστα Ήλιος, Oρνός, Τ. 22890 28579, www.svr-mykonos.com
SEA VIEW RESIDE (2)
New project in progress… Αέρας ανανέωσης φύσηξε φέτος στο παραδοσιακό συγκρότημα Sea View Residence! Πανοραμικά χτισμένο στην περιοχή Costa Ilios, μόλις 1,5 χλμ. από τις παραλίες του Ορνού και του Αγ. Ιωάννη, ανέβασε αισθητά τα standards της διαμονής με το ριζικό lifting στις 5 από τις 18 suites του (23-40 τ.μ.)!  Πιστές στην κυκλαδίτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη minimal αισθητική, οι sea view ultra chic luxury σουίτες «ντύθηκαν» με μοντέρνα στοιχεία, king size κρεβάτια με άνετα στρώματα και χτιστά μπάνια, ενώ η έμφαση στα hi-tech facilities (smart lighting, direct wifi, application, music library) ξεπερνά τις προσδοκίες των αμετανόητων tech freaks! Εξαιρετική και η θέα στη θάλασσα, που μπορεί κανείς να απολαύσει όχι μόνο από το ιδιωτικό μπαλκόνι του αλλά και από τα άνετα sunbeds και τα χουχουλιάρικα πουφ, την ώρα που χαλαρώνει δίπλα στα δροσερά νερά της infinity pool! Με high expectations για την επόμενη σεζόν, με αισθητά upgrades και στο εστιατόριο! Stay tuned! Από €150.
Kensho Boutique Hotel & Suites
Παραλία Ορνού, Τ. 22890 29001, 22890 78788, www.kenshomykonos.com
dpoupalos_Kensho8653
Αρμονία, γήινα χρώματα, ζεν ατμόσφαιρα και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια είναι όλα όσα πρεσβεύει η υψηλή αισθητική του ολοκαίνουριου Kensho Boutique Hotel & Suites, που άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο! Σε πολύ κοντινή απόσταση από την κοσμοπολίτικη παραλία του Ορνού, αλλά μακριά από την πολυκοσμία της Χώρας, εμπνέει με έναν ιαπωνικό μινιμαλισμό, που ωστόσο εναρμονίζεται με γνήσια κυκλαδίτικα στοιχεία! Κάθε ένα από τα 25 δωμάτια και τις 10 σουίτες (τα περισσότερα με jacuzzi hot tub, private pool) έχουν σχεδιαστεί μοναδικά, με φυσικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές. «Nτύθηκαν» με αυθεντικά επώνυμα έπιπλα, artistic πινελιές και tailor made διακοσμητικά, ενώ διακρίνονται για τις high quality παροχές τους! Πολλά υποσχόμενο και το εξαιρετικό του εστιατόριο, όπου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης «αποδομεί» κρητικές συνταγές και ελληνικά προϊόντα με gourmet τεχνικές κι ένα menu degustation που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς! Μια εμπειρία διαμονής και χαλάρωσης που αντανακλάται στο motto τους «The awakening experience!». Από €300.
Mykonos Palace Beach Hotel
Πλατύς Γιαλός, Τ. 22890 22118, www.mykonospalace.com
MP-Double-Luxury-Room-Bathroom-Final-HI-RES
To νέο Μύκονος Παλλάς δημιουργείται βασισμένο σ’ ένα concept που συνδέει την ιστορία της Μυκόνου και της Δήλου με το νεωτερισμό και τη σύγχρονη ελληνικότητα. Το συγκρότημα αποτελείται από 3 κτήρια. Το κτήριο Α (Σπερμώ) που στο ισόγειο συναντάμε τη ρεσεψιόν, το lobby, καθώς και το νέο εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, το spa στο υπόγειο και 13 δωμάτια σουίτες στον όροφο. Το κτήριο Β (Οινώ) με 10 σουίτες και τέλος το κτήριο Γ (Ελαΐς) με 14 δωμάτια σε ισόγειο και όροφο. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ανακατασκευάζεται πλήρως, ενώ όλα τα δωμάτια αναβαθμίζονται σε 5* και επανασχεδιάζονται ως σουίτες με ιδιωτική πισίνα. Από €250.
En Lefko
Aλεομάνδρα Ορνού, T. 22890 26814, www.enlefko.com.gr
IMG_32971
Το En Lefko στην ήσυχη περιοχή της Αλεομάνδρας είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την απόλυτη έννοια του hospitality. Η θέα κόβει την ανάσα, ενώ η «αφηρημένη» κομψότητα κυριαρχεί στους χώρους, ιδανικά συνδυασμένη με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Φέτος το βρήκαμε ανανεωμένο, με τις 2 καινούριες εξαιρετικές σουίτες για όσους εκτιμούν τη διακριτική φινέτσα, με tailor-made υπηρεσίες, αλλά και την ολοκαίνουρια boutique Vacancier, αποκλειστικά με ελληνικά brands. Από €300.
Bill & Coo Coast
Άγιος Ιωάννης, Τ. 22890 26292, www.bill-coo-hotel.com
BillCoo_Coast
Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στο νησί, το Bill & Coo Suites and lounge απέκτησε το αδελφάκι του. Το ολοκαίνουριο συγκρότημα Coast πάνω στην Ακτή του Αγίου Ιωάννη δίνει άλλη διάσταση στο luxurious και private living. Σε μια μεγάλη έκταση 10 στρεμμάτων, οι υψηλής αισθητικής 11 μονάδες του με custom made έπιπλα, high end προϊόντα, εξοπλισμό και εκθαμβωτική sea view εντυπωσιάζουν. Στα δυνατά χαρτιά του η δυνατότητα personal assistant για πιο εξατομικευμένα concierge services καθ’ όλη την παραμονή! Από €500.
Οstraco Suites
Δραφάκι, Τ. 22890 27121, www.ostraco.gr
ostraco suites mykonos
Την ευχάριστη έκπληξη με το άρτι ανανεωμένο και ντιζαϊνάτο σκηνικό του μας επιφύλασσε το Ostraco Suites με το νέο modern touch design, τόσο στις σουίτες του όσο και στο ομώνυμο εστιατόριο, να κλέβουν τις εντυπώσεις! Από €350.
Ibiscus  Boutique Hotel
Σχολή Καλών Τεχνών, Μύκονος, Τ. 22890 23389, www.ibiscusboutiquehotel.com
ibiscus
Μπορεί αυτό το οικογενειακό gay friendly ξενοδοχείο να λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια στην ήσυχη γειτονιά της Σχολής Καλών Τεχνών, όμως αυτή η φετινή εκ βάθρων ανακαίνισή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά! Τα ολοκαίνουρια 16 δωμάτιά του -εκ των οποίων 12 ευρύχωρες σουίτες- με ατού τους την προνομιακή θέα στη Χώρα, από την οποία το ξενοδοχείο απέχει ελάχιστα, ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο design τους, τις πολυτελείς παροχές (luxe amenities, εξωτερικά jacuzzi σε όλα σχεδόν τα δωμάτια, σύγχρονες ανέσεις), τα open χτιστά μπάνια αλλά και τις arty πινελιές με τους κρυφούς φωτισμούς πάνω σε έναν minimal κυκλαδίτικο καμβά, που τους προσδίδουν ένα σοφιστικέ στυλ! Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό θα γευτείτε ένα πλούσιο πρωινό, ενώ ιδανική ώρα για να επιστρέψετε είναι το ηλιοβασίλεμα, για ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, ένα ποτό ή ένα δροσερό cocktail στο sunset cocktail bar του (18:00-όσο πάει)!
Aelia
Oρνός, Μ. 6948521765
aelia
Ένα βήμα από τον Ορνό και τη Χώρα και με υπέροχη θέα στη θάλασσα έκανε την εμφάνισή του πολύ πρόσφατα το ολοκαίνουριο boutique hotel Aelia. Οι χώροι και τα 8 δωμάτιά του κινούνται σε μοντέρνο μινιμαλιστικό décor, αλλά παράλληλα σε πλήρη αρμονία με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Από €90.
Lyo Super Paradise
Super Paradise, T. 22890 22535, www.lyomykonos.com
lyo mykonos
Photo by Titi Velopoulou

Ολοκαίνουριο boutique hotel πάνω από την παραλία του Super Paradise (από την πλευρά του Jackie O’), που χαίρει εξαιρετικής θέας στην παραλία. Το συγκρότημα με 18 υπέροχες σουίτες, κινείται σε άκρως minimal αισθητική και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με design και vintage στοιχεία της παράδοσης όπως τα σκιάδια. Στα συν το lounge bar που αγναντεύει στον ορίζοντα και το deck με τα sunbeds δίπλα στην πισίνα! Από €200.
Kirini by Mykonos Retreat
Αλεομάνδρα, Τ. 22890 79189, www.kirinimymykonosretreat.com
IMG_0747
To 5* Kirini by Mykonos Retreat είναι το ολοκαίνουριο concept, αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Kirini της Σαντορίνης με τις μέχρι πρότινος βίλες του Mykonos Retreat. Ένα υπέροχο συγκρότημα 6 μονάδων στην ανερχόμενη περιοχή της Αλεομάνδρας, πάνω στη παραλία, ενώ στα δυνατά του χαρτιά συγκαταλέγεται το εστιατόριο, αλλά και το spa με εξειδικευμένες υπηρεσίες με high  end προϊόντα. Από €350.
Senses Luxury Villas & Suites
Ελιά, Τ. +30 22890 71663 / +30 22890 71630, www.sensesvillas.com
senses mykonos (7)
Αν ονειρεύεστε χαλάρωση μακριά από την πεπατημένη οδό, το Senses Luxury Villas & Suites, που σχεδόν πριν ένα χρόνο μάς σύστησε η γνωστή αλυσίδα Anatolia Hotels & Villas, ανήκει στις top επιλογές διαμονής. Το υψηλής αισθητικής design, η πολυτέλεια, το προνομιακό location και οι high end ανέσεις συνθέτουν μια εμπειρία φιλοξενίας που πραγματικά υπόσχεται να σας αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις! Από τη μια την παράσταση κλέβει το παραδοσιακής μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής συγκρότημα τoυ Senses Luxury Villas & Suites, που περιλαμβάνει 10 ανεξάρτητες πολυτελείς βίλες (φιλοξενούν από 2-10 άτομα) και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ελιάς, ενώ για εκείνους που επιθυμούν μια απολύτως prive διαμονή, η καλύτερη πρόταση βρίσκει τον τέλειο εκφραστή της στην exclusive villa στον Ορνό, με 5 πολυτελή δωμάτια, ιδανική για οικογένειες ή μεγάλες παρέες (φιλοξενεί έως και 13 άτομα).
Highlight: Η homey ατμόσφαιρα που συνδυάζεται με τις high end υπηρεσίες ενός 5* ξενοδοχείου, καθώς και το personalized service.

Anax Resort & Spa
Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Τ. 22890 77600, www.anaxmykonos.gr
anax


Ως ένας γνήσιος Άναξ…. (στα αρχαία Eλληνικά σηµαίνει «βασιλιάς») στέφθηκε µε την κορόνα του και έγινε το επίκεντρο του θαυµασµού από τα µέσα Ιουνίου που άνοιξε µεγαλόπρεπα τις πόρτες του! Και τι λιγότερο θα µπορούσε να συστήσει στον µυκονιάτικο χάρτη φιλοξενίας (είναι το νεότερο αδελφάκι των ξενοδοχείων Petinos, Nissaki, Saint John και Palladium) από ανέσεις βασιλικές µέσα σε ένα resort επιβλητικής αισθητικής µε θέα που κόβει την ανάσα! Με σεβασµό στη µυκονιάτικη αρχιτεκτονική και έµφαση στις clear επιφάνειες κλέβουν την παράσταση τα nature στοιχεία µε κυρίαρχο το ξύλο και την πέτρα, τους διάτρητους τοίχους εµπνευσµένους από τα µυκονιάτικα πλακόστρωτα, τους pure white τόνους και τον ευφυή συνδυασµό µοντέρνων και vintage στοιχείων. Η αρχιτεκτονική και το design του Anax αντανακλούν εξ ολοκλήρου τη φιλοσοφία του ζεύγους Θανάση και Ευγενίας Κουσαθανά, που υλοποίησαν το project τα τελευταία πέντε χρόνια, µε τη συµβολή του designer Αντώνη Μαρτίνου. Μια ωδή στις αισθήσεις είναι οι luxurious maisonettes και σουίτες (εκ των οποίων 16 µε private pool & jacuzzi bath), ενώ στις εγκαταστάσεις τα βλέµµατα έλκουν οι 2 infinity pools (τον σχεδιασµό τους επιµελήθηκε η Γαλλίδα αρχιτέκτονας Aude Mazelin) και το στρόγγυλο exterior jacuzzi, που µοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα. Τα εστιατόρια και τα bars χαρίζουν µια πολλά υποσχόµενη γευστική εµπειρία και τέλος το εντυπωσιακό spa Anasa, η «βασίλισσα» της χαλάρωσης που προσφέρει signature θεραπείες, εξειδικευµένα massages και γυµναστήριο µε cardio µηχανήµατα και εξαιρετική θέα.

Hermes Mykonos
Xώρα, Τ. 22890 24242, www.mykonoshermes.com
Το ξενοδοχείο, που μετρά περισσότερα από 26 χρόνια παρουσίας στο νησί και πλέον έχει περάσει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας, το συναντάμε φέτος με τα δωμάτιά του άκρως ανακαινισμένα! Στη γαλήνια τοποθεσία του -800 μ. από τη Χώρα- το δυνατότερο χαρτί είναι η εντυπωσιακή πανοραμική θέα και το minimal λευκό design. Τα 37 πλέον δωμάτια, σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού, υποστηρίζουν την ποιότητα, την κομψότητα και την άνεση. Από €110.

Madoupa Boutique Hotel
Περιοχή Βρύση, Τ. 22890 77008, www.madoupaboutique.gr
Μόλις 800 μ. από τη Χώρα, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του το 5* Madoupa Boutique Hotel. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συναντά το μοντέρνο design, η πολυτέλεια την απλότητα και η φιλοσοφία να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, μετατρέπει τη διαμονή εκεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία! Από €300.