Η εταιρεία «Edward Marc Brands» με έδρα την Πενσυλβάνια συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες στην Αμερική του περιοδικού «Inc» για το 2015, έγραψε ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, σε άρθρο του με τίτλο: Οι ομογενείς πρεσβευτές της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας στις ΗΠΑ.
Το ρεπορτάζ, μάλιστα υπογράφει η λημνιακής καταγωγής, Φλάβια Σγκόιφο, η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, κόρη της Αθανασίας Ζαφείρη.
Μεταξύ, άλλων, σχετικά με την εταιρεία «Edward Marc Brands», το δημοσίευμα αναφέρει: Σήμερα τα αδέλφια Christian, Mark και Dana Edwards διευθύνουν τρεις μεγάλες επιχειρήσεις-brands, που ανήκουν στην εταιρεία, το «Edward Marc Chocolatier», «The Milkshake Factory» και το «Snappers».
«Εμείς είμαστε η τέταρτη γενιά στην οικογένεια που ασχολείται με την εταιρεία και η αλήθεια είναι πως η κάθε μία γενιά προσέφερε από κάτι καινούργιο για να φτάσουμε σήμερα εδώ. Ο προπάππους και η προγιαγιά μου, Ουρανία και Σαράντης Σαράντου, κατάγονταν από την Ατσική της Λήμνου και ήρθαν μετανάστες το 1914 στην Αμερική.
Τότε ίδρυσαν το πρώτο chocolate shop στο Πίτσμπουργκ. Θυμάμαι την προγιαγιά μου η οποία μέχρι και στα 99 της χρόνια, τα οποία είχε την τύχη να ζήσει, μας μάθαινε τις συνταγές της για τα κουλουράκια της. Ηταν τέτοια η αφοσίωσή της στην επιχείρηση, που την φωνάζαμε ‘γιαγιά cookie’», δήλωσε ο Christian Edwards.
Πριν 3,5 χρόνια περίπου η εταιρεία λάνσαρε τα διάσημα «Snappers» τα οποία είναι αμυγδαλωτά pretzels με γεύση μαύρη σοκολάτα, peanutbutter και σοκολάτα γάλακτος, τα οποία πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα και σούπερ μάρκετ όπως το Cvs και το Costco.
Η τρίτη και νεότερη επιχείρηση της εταιρείας Milkshake Factory αποτελεί ουσιαστικά ένα dessert destination spa όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν λαχταριστά γλυκά και milkshakes. Το ένα υποκατάστημα βρίσκεται στο South Side Pittsburgh στην, 1705 E Carson Street, ενώ πριν από ένα μήνα περίπου άνοιξε και ένα καινούργιο υποκατάστημα στην, 314 Fifth Avenue στο Downtown Pittsburgh.
Περισσότερες πληροφορίες για την επιτυχημένη αυτή εταιρεία μπορεί να βρει κανείς στις ιστοσελίδες: