Thursday, October 6, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


















Το Διεθνές Rotary που απαριθμεί σε όλο τον κόσμο 1,5 εκατομμύρια μέλη, κορυφαία ηγετικά στελέχη και επιχειρηματίες, που προσφέρουν εθελοντικά για την ανάπτυξη και προαγωγή του κοινωνικού συνόλου, όπου και όποτε αυτό χρειασθεί, πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 9 Οκτωβρίου 2016  στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» το κορυφαίο παγκόσμιο πολυσυνέδριο ROTARY INTERNATIONAL ZONE 20 B INSTITUTE

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο διεθνές γεγονός,  που αναδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο τη χώρα μας – και κυρίως την Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική προβολή της, αλλά και στην τόνωση της τοπικής της αγοράς, αφού  έρχονται στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 200 σύνεδροι, κορυφαίοι αξιωματούχοι και ηγετικά στελέχη του Διεθνούς Rotary απ’ όλο τον κόσμο κυρίως όμως από τις χώρες Αμερική, Καναδά, Νοτ. Αφρική, Αίγυπτο, Κατάρ, Ντουμπάϊ,  Ιορδανία, Λίβανο, Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Αρμενία και βεβαίως απ’ όλες τις χώρες της Ν/Α Ευρώπης. 

Εξέχουσα προσωπικότητα, που τιμά με την παρουσία του την διοργάνωση της 2484 Περιφέρειας (Βορ. Ελλάδος), είναι η άφιξη του Προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Rotary από την Αμερική John Germ, καθώς επίσης και του εκπροσώπου της Ροταριανής Ζώνης 20Β Safak Alpay.

Δυναμικό παρόν επίσης θα δώσουν και τα μέλη των Ροταριανών Ομίλων της 2484 Περιφέρειας από την Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των ομίλων της 2470 Περιφέρειας της νοτίου Ελλάδος, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υπόλοιποι Νομοί της ελληνικής επικράτειας (Στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια,  Πελοπόννησος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ρόδος, Κρήτη κλπ). 



Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και τ. Διοικητής της 2484 Δ.Ρ.Π. Πέτρος Αποστολίδης χαιρετίζει την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικότατης παγκόσμιας διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη γιατί μέσω του γεγονότος προβάλλεται και η πόλη σε όλη την υφήλιο. Η Θεσσαλονίκη που πρόσφατα βραβεύτηκε για την ωραιότερη αρχιτεκτονικά παραλία της, θα «ταξιδέψει» σε όλες τις Ηπείρους και ασφαλώς θα έχει μόνον οφέλη να αποκομίσει ως σημαντικός τουριστικός προορισμός. Από μια άλλη σκοπιά, η προσέλευση 250 και πλέον συνέδρων για μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ότι συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής μας αγοράς. Για τον λόγο αυτόν, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την διοργάνωση.

Ο Διοικητής της 2484 Διεθνούς Ροταριανής Περιφέρειας Κώστας Πετρίδης δήλωσε ότι « Η συμμετοχή των Ελλήνων Ροταριανών απ’ όλους τους Ομίλους της Περιφέρειάς μας είναι απαραίτητη γιατί ως «οικοδεσπότες» πρέπει να δείξουμε σε όλους τους ξένους προσκεκλημένους μας, μια δυναμική και αξιοσημείωτη παρουσία. Το γεγονός ότι ένα παγκόσμιο συνέδριο των Ρόταρυ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι μια κλειστή υπόθεση της πόλης, αλλά όλων των περιφερειών και διαμερισμάτων της χώρας. Οι Έλληνες Ροταριανοί μόνον οφέλη έχουν να αποκομίσουν από τη γνωριμία και τις επαφές με τους ξένους αξιωματούχους και οι όποιες συνέργειες πραγματοποιηθούν στο μέλλον θα συμβάλλουν στην προαγωγή και ανάπτυξη του τόπου μας σε διεθνές επίπεδο»

Ο εκπρόσωπος της Ροταριανής Ζώνης 20Β Safak Alpay , με την ευκαιρία του Ινστιτούτου δήλωσε: “ Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα η πραγματοποίηση αυτού του παγκόσμιου συνεδρίου να γίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι τα στελέχη της 2484 Δ.Ρ.Π. και οι άνθρωποι των Ροταριανών ομίλων της Θεσσαλονίκης θα διοργανώσουν ένα μοναδικό συνέδριο. Η Θεσσαλονίκη στόχευε πάντοτε να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων και προς αυτήν την κατεύθυνση μόνον οφέλη έχει να αποκομίσει η πόλη. Μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων του συνεδρίου θα έρθουν πολλοί αξιωματούχοι των Ροταριανών Ομίλων απ’ όλες τις Βαλκανικές χώρες, αλλά και από την Τουρκία, οι οποίοι θα έχουν στο περιθώριο των εργασιών του Ινστιτούτου την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την ελληνική φιλοξενία».


Πέραν των προγραμματισμένων σεμιναρίων και εργασιών του Ινστιτούτου της Ζώνης 20Β για τους αξιωματούχους του Διεθνούς Ρόταρυ, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του πολυσυνεδρίου, επισκέψεις των συνέδρων σε αρχαιολογικούς χώρους, η εναρκτήρια εκδήλωση και η τελετή απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων, καθώς και μια κεντρική εκδήλωση (gala) προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων και των Αρχών της πόλης.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υποστηρίζεται επίσης, από πολλούς φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Δ.Ε.Θ. HELEXPO, η Χ.Α.Ν.Θ., το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, καθώς και από τις επιχειρήσεις BMW Τρικαλιώτης Α.Ε., ΤΕΚΤΟ HELLAS Γ. Αρχιτεκτονίδης ΑΕΒΕ, SUPERLUX Δημητρίου Α.Ε.Β.Ε., Ιατρικά Μηχανήματα ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε., Οδοντιατρικός Εξοπλισμός Π. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Α.Ε., Κάρτα Υγείας ΕΥ CLUB, Ιατρικό Κέντρο DOCTOR CARE, το μέλι ATTIKH, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ ΔΡΑΣΗ, η WIZ SP και CLUBOOSTER, οι ανελκυστήρες ΒΑΚ, Elevators S.KON, UP Lift και GERMAN doors, καθώς επίσης και οι Ροταριανοί Όμιλοι της Περιφέρειας Ρ.Ο. Κέρκυρας, Ρ.Ο. Καβάλας και Ρ.Ο. Γαλάζιο Λιμάνι Καβάλας.   

No comments:

Post a Comment