Όσοι αγαπούν τα φθινοπωρινά ταξίδια έχουν πολλούς λόγους να λατρέψουν αυτόν τον προορισμό, που είναι γεμάτος με τοπία που εκπροσωπούν επάξια την ομορφιά της ελληνικής φύσης!
Ο λόγος για τα Γρεβενά ή αλλιώς την  -επίσημα από το 2007- καθώς το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα της πόλης. Η ενασχόληση των κατοίκων με την μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάδειξη του μανιταριού και εν τέλει του τόπου.
Ενός τόπου πραγματικά προικισμένου με άγρια τοπία που καλεί να τον επισκέπτη να ζήσει ένα αλησμόνητο ορεινό ταξίδι γεμάτο δραστηριότητες, κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο ποταμός Βενέτικος, το »καμάρι» των Γρεβενών προσφέρεται για rafting κι άλλες δραστηριότητες, καθώς και φωτογραφίες που θα κάνουν το Instagram να παραμιλά!
grevena5
Η πρώτη επαφή με το όμορφο ποτάμι συνήθως γίνεται στη γέφυρα του Ελευθεροχωρίου που βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα Τρικάλων – Γρεβενών. Το επιβλητικό τοπίο εδώ, στις ονομαζόμενες από τους ντόπιους «Πύλες του Βενέτικου» με τα κάθετα βράχια και τα βαθιά ποταμίσια νερά, σίγουρα επιβάλλει στον επισκέπτη μια ολιγόλεπτη στάση.
grevena3
Πέρα από τα φυσικά τοπία στην πόλη των Γρεβενών θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων ή εθίμων που αναβιώνουν κάθε χρόνο καθώς και να περιηγηθείτε σε σπουδαία διατηρητέα μνημεία, πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά χωριά που διακρίνονται για την γραφικότητά τους.
Στα χωριά των Γρεβενών θα βρει κανείς παραδοσιακούς ξενώνες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και πολυτελή δωμάτια μέσα στο δάσος που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Τα Μαστοροχώρια είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό συγκρότημα 25 χωριών με περίτεχνα πέτρινα κτίσματα και τοξωτά γεφύρια, που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, ενώ όσοι ενδιαφέρεστε για αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να προγραμματίσετε μια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου (Βάλια Κάλντα), στον Αλιάκμονα ποταμό και τον παραπόταμό του Βενέτικο.

Το όμορφο γεφύρι της Πορτίτσας αποτελεί ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς στα Γρεβενά. Ο ποταμός που περνά κάτω από την κάμαρα του γεφυριού είναι ο Βενέτικος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ελληνικός ποταμός.
Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743 και σύμφωνα με πηγές χτίστηκε με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Πρόκειται για ένα δίτοξο γεφύρι με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80 μέτρα και του μικρού τα 5 μέτρα. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μ. και το πλάτος του 2,70 μ., το δε συνολικό του ύψος του φτάνει τα 7,80 μ.