Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Κοτόσουπα με λεμόνι λάιμ και αβοκάντο

Κοτόσουπα με λεμόνι λάιμ και αβοκάντο
Κρυώνει ο καιρός και έρχεται η εποχή της κοτόσουπας. Σας
 προτείνω μια γκουρμέ εκδοχή της, λίγο πικάντικη και
 πεντανόστιμη.
Μη σας φοβίζει το αβοκάντο. Θα δώσει γεύση, με τον όρο να το βάλετε στη
 σούπα τελευταία στιγμή. Λυώνει σαν βούτυρο στο στόμα.
Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Ζωμός κότας, διαλυμένος σε μπόλικο ζεστό νερό
  • 1 μικρή ντομάτα, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι λάιμ
  • 2 μέτρια αβοκάντο, ώριμα, κομμένα σε κύβους
  • Φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πιπεριά καυτερή, αν σας αρέσει
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρά το ελαιόλαδο και ροδίζετε το φρέσκο 
  • κρεμμυδάκι (και την καυτερή πιπεριά, αν βάλετε) για 2 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο και ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμη
  • Προσθέστε το στήθος κοτόπουλου κομμένο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε το ζωμό κότας με το ζεστό νερό και αφήστε τη σούπα να βράσει
  •  σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
  • Προσοχή: Μη γεμίσετε την κατσαρόλα νερό, βάλτε όσο πρέπει
  • Στα τελευταία λεπτά ρίξτε τον κόλιαντρο και τον χυμό λάιμ
  • Οταν σερβίρετε, τότε ρίξτε το αβοκάντο στη σούπα -Καλύτερα βάλτε το σε 
  • μπολάκι, να παίρνει ο καθένας στο πιάτο του, ώστε να είναι φρέσκο
  • Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, tortilla chips, λίγη γραβιέρα από δίπλα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου