Thursday, December 20, 2012

Η ΑΛΛΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


«Του νερού τα παραμύθια» της ΕΤ3 με την Ίνα Ταράντου γνωρίζουν το «άλλο» πρόσωπο της Μυκόνου, το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 14:30.
Πώς είναι το πολυσυζητημένο νησί όταν «σβήνουν τα φώτα» του καλοκαιριού; Όταν λυσσομανά ο αέρας και η βροχή ξεπλένει και τα τελευταία ίχνη του κοσμικού πλήθους; Όταν τα Ματογιάννια ησυχάζουν και από τη Μικρή Βενετία δεν περνάει ψυχή; Όσοι αγαπούν τη Μύκονο, επιμένουν ότι υπάρχει και «η άλλη Μύκονος», με τα πανηγύρια της, τις ερημικές παραλίες, τα παραδοσιακά ταβερνάκια, τους ευγενικούς ντόπιους. Το νησί για αυτούς δεν είναι οι φωτογραφίες των παπαράτσι στα σοκάκια, οι ξαπλώστρες στην Ψαρού, που νοικιάζονται με τον μήνα όσο ένα ολόκληρο σπίτι στην Αθήνα. Αυτή την «άλλη Μύκονο» αναζητούν και εντοπίζουν «Του νερού τα παραμύθια».
Ο Αλέκος Συσσοβίτης αποκαλύπτει την κρυφή ομορφιά της που τον κάνει να την επισκέπτεται ξανά και ξανά, πάνω από 20 χρόνια.
Το νησί που μεγάλωσε και αγάπησε από τη νιότη του περιγράφει ο Μητροπολίτης Κυκλάδων Δωρόθεος και ξεναγεί σε ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια.
Ο τσαμπουρνιέρης Γιακουμής, από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του νησιού, παίζει την τσαμπούνα του και συστήνει την κυρά του.
Στα Άνω Μερά οι γυναίκες της Μυκόνου φτιάχνουν πίτα και «ξεσηκώνουν» με τις ιστορίες τους για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες...
Στη Μικρή Βενετία ο φακός της εκπομπής «αιχμαλωτίζει» το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου....
Μεταδίδεται: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 14.30 Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου
Αρχισυνταξία: Άννα Παπανικόλα
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Χριστίνα Λιακοπούλου Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανωνίδης 

No comments:

Post a Comment