Saturday, December 29, 2012

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 'ΣΙΚΑΓΟ' ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Μια χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο ονειρεύεται να γίνει σταρ. Τελικά θα γίνει διάσημη, αλλά σκοτώνοντας τον εραστή της. Για να τη βγάλει καθαρή με τη Δικαιοσύνη, πείθει το σύζυγό της να προσλάβει τον πιο καπάτσο δικηγόρο. Το έγκλημα θα γίνει πρώτο θέμα των κοσμικών σελίδων.
Η συνέχεια στο μιούζικαλ «Σικάγο», που ανεβαίνει από τις 30 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Γνωστό και ως «Ρολς Ρόις των μιούζικαλ», τo πολυβραβευμένο μιούζικαλ ανεβαίνει σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και ενορχήστρωση - μουσική διδασκαλία Αλέξη Πρίφτη. Οι στίχοι τραγουδιών είναι του Μιχάλη Ρέππα, τα σκηνικά συνυπογράφουν οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, τα κοστούμια είναι της Ντένης Βαχλιώτη.
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Μπρόντγουεϊ και μέχρι τις 17 Ιουνίου είχε συμπληρώσει ήδη 6.472 παραστάσεις -και σήμερα συνεχίζεται στο «Ambassador Theatre» στη Νέα Υόρκη. Το 2002 έγινε ταινία -με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και τη Ρενέ Ζελβέγκερ- σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Ρομπ Μάρσαλ και κέρδισε έξι βραβεία Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και του καλύτερου μιούζικαλ. Πρωταγωνιστούν οι Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος και σε ρόλο έκπληξη η Μαρινέλλα.
Οι τιμές εισιτηρίων είναι 45, 40, 35, 30, 25, 20, 15 - 20 ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό).

No comments:

Post a Comment