Saturday, December 22, 2012

'ΝΑΙ' ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΕΙΠΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2013, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η οποία επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, ενώ η Ελλάδα θα μετάσχει στον διαγωνισμό που θα γίνει στην Σουηδία, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Σε σχέση με τους μετέχοντες στην Eurovision του 2012, που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν, στον διαγωνισμό του 2013 που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 ως τις 18 Μαΐου δεν θα μετάσχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία.

Οι τρεις πρώτες «επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους», ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER).
Αντιθέτως, η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό αφού είχε αρνηθεί, επισήμως για λόγους ασφαλείας, τη συμμετοχή της σε αυτόν του 2012 που είχε διοργανώσει η γειτονική της χώρα.

Συνολικά «39 δίκτυα αναμετάδοσης έχουν υπογράψει», σημείωσε η UER, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ. Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, θα μετείχε στον διαγωνισμό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η UER, η οποία συναισθάνεται «τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της» διευκρίνισε ότι θα αναζητεί «διαρκώς μέσα για τη μείωση των δαπανών τόσο για τα δίκτυα αναμετάδοσης που μετέχουν όσο και για τον οικοδεσπότη».

No comments:

Post a Comment