Thursday, December 27, 2012

ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ


Μπορεί η εύρεση της Ατλαντίδας να αποτελεί ακόμα ένα όνειρο θερινής νυκτός, οι 7 πόλεις, όμως, που θα δείτε στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν στα...
βάθη των ωκεανών και παρέχουν αρκετό μυστήριο για να εξάψουν τη φαντασία μας. Πόλεις θαμμένες στην άμμο ήρθαν στην επιφάνεια προκαλώντας εντύπωση και δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους αρχαιολόγους και ερευνητές να… βουτήξουν βαθύτερα στα μυστικά τους…1. Το βασίλειο της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια
Χαμένο για 1.600 χρόνια, το βασίλειο της Κλεοπάτρας ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Η Κλεοπάτρα VII Φιλοπάτωρ, γνωστή στην ιστορία ως Κλεοπάτρα, ήταν η τελευταία Ελληνίδα Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου,
μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η αυτοκρατορία της Κλεοπάτρας καταστράφηκε από τον σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα και βυθίστηκε μαζί με όλα τα έργα τέχνης, αγάλματα, στήλες κ.λπ.
2. Μνημείο Yonaguni, Ιαπωνία
Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων (10.000 π.Χ.) και ανακαλύφθηκε το 1987 ανοικτά των ακτών Yonaguni, στο νησί Ryukyu στην Ιαπωνία. Όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν χαμηλότερη μια ολοκληρωμένη πόλη υπήρχε εκεί και ένας πολιτισμός άκμαζε.
3. Παυλοπέτρι, Ελλάδα
Τα αποτελέσματα στο βυθό της νότιας Λακωνίας είναι εντυπωσιακά: Aν και πρόκειται για μια πόλη που χτίστηκε πριν από 4.000 χρόνια, φέρει εκπληκτικές ομοιότητες με άλλες πόλεις-λιμάνια, όπως το Λίβερπουλ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο! Σπίτια με κήπους, κτηριακές δομές, πολύπλοκο σύστημα ύδρευσης με κανάλια, τείχη και καλοφτιαγμένοι δρόμοι είναι τα χαρακτηριστικά της αρχαίας αυτής πόλης που φέρεται να καταποντίστηκε από μεγάλο σεισμό πριν από 3.000 χρόνια.
4. Ναός Mahabalipuram, Ινδία
Ο θρύλος λέει ότι έξι ακόμα ναοί βρίσκονται κάτω από τα νερά στις ακτές της Ινδίας, καθώς ο ένας εξ αυτών ανακαλύφθηκε μετά το τσουνάμι του 2004 θαμμένος μέσα στην άμμο στο βυθό της θάλασσας.
5. The Cambay Ruins, Ινδία
Μια αρχαία πόλη 9.500 ετών εν ονόματι Cambay Ruins (γνωστή και ως Dwarka City) βρέθηκε στις ακτές της Ινδίας στον κόλπο Cambay όταν ωκεανογράφοι έκαναν μετρήσεις για τη μόλυνση των νερών.
6. Port Royal, Τζαμάικα
Μια αρχαία πόλη του 17ου αιώνα που βυθίστηκε εξαιτίας ενός δυνατού σεισμού ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους στο βυθό της Τζαμάικα.
7. The Lost Villages, Καναδάς
Η 1η Ιουλίου 1958 έχει μείνει στην ιστορία ως «Ημέρα Κατακλυσμού», καθώς μετά από μια ελεγχόμενη έκρηξη για τη δημιουργία ενός φράγματος στη Λίμνη St Lawrence στο Ονάριο του Καναδά 10 χωριά βούλιαξαν και μαζί με αυτά τα σπίτια των 6.500 κατοίκων που ζούσαν σε αυτά.

No comments:

Post a Comment