Saturday, December 22, 2012

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Με δημοφιλή μιούζικαλ, κλασικές όπερες, γερές δόσεις ροκ, καθώς και ένα πρωτότυπο πολυθέαμα με άφθονο χιόνι, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του 2013.
Στις 30 Δεκεμβρίου θα δοθεί η πρεμιέρα του μιούζικαλ «Chicago» σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και με τους Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αντώνη Λουδάρο στο καστ. Συμμετέχει σε ρόλο - έκπληξη η Μαρινέλλα. Παραστάσεις θα δοθούν επίσης από τις 2 ώς τις 6 Ιανουαρίου και από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 19.00, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με διευθυντή τον Α. Μυράτ, υποδέχεται το 2013 με ένα εορταστικό πρόγραμμα με δημοφιλείς μελωδίες από το Χόλιγουντ ώς το Μπρόντγουεϊ.
Στις 5 Ιανουαρίου (19.00) η όπερα «Τρώες» του Μπερλιόζ θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «The MET Live in HD», που γίνεται με την υποστήριξη του Antenna Group και με τη συνεργασία των Μεγάρων Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Στον ίδιο κύκλο θα ακολουθήσουν οι όπερες «Maria Stuarda» του Ντονιτσέτι (19 Ιανουαρίου), «Ριγκολέτο» του Βέρντι (16 Φεβρουαρίου), «Πάρσιφαλ» του Βάγκνερ (2 Μαρτίου), «Francesca Da Rimini» του Τσαντονάι (16 Μαρτίου) και «Ιούλιος Καίσαρ» του Χέντελ (27 Απριλίου)
Ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και η ΚΟΘ διοργανώνουν τον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Γιώργος Θυμής». Ο διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί από τις 6 ώς τις 11 Ιανουαρίου σε τρεις γύρους, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΜΜΘ.
Το ντοκιμαντέρ «Celebration Day» με θέμα την τελευταία συναυλία των «Led Zeppelin», που δόθηκε το Δεκέμβριο του 2007 στο Λονδίνο, θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 26 και 27 Ιανουαρίου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει την ατμόσφαιρα μιας ιστορικής βραδιάς.
To «Rockin Megaro» θα συνεχιστεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου με το «The Rolling Stones 5Oth Anniversary Marathon». Θα προβληθεί το φιλμ «Crossfire Hurricane» του Brett Morgen (2012) που παρακολουθεί την καριέρα του συγκροτήματος από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα. Θα ακολουθήσει το «Some Girls: Live In Texas» από την περιοδεία του γκρουπ το 1978.
Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάζει το «Passion 10», ρεσιτάλ τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών του. Ο συνθέτης θα πλαισιώνεται από τους Κορίνα Λεγάκη, Θοδωρή Βουτσικάκη, Εύη Σιαμαντά και Ζαχαρία Καρούνη.
Από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου θα ανεβεί το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα». Τη Δέλτα υποδύεται η Μιμή Ντενίση.
Από τις 13 ώς τις 17 Μαρτίου, ο διάσημος μίμος Slava συνοδευόμενος από κλόουν παρουσιάζει το φημισμένο «Slava’s Snow Show». Πρόκειται για μία παράσταση που για 25 χρόνια ανεβαίνει στη Νέα Υόρκη, εκτυλίσσεται με φόντο την Ανταρκτική και, μεταξύ άλλων, επιφυλάσσει στους θεατές την προσομοίωση μιας αληθινής χιονοθύελλας επί σκηνής.
Κι επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία του Phos Duo (Αντώνης Λαδόπουλος, σαξόφωνο - Σάμι Αμίρης, πιάνο) στις 15 Απριλίου και μουσική για δύο πιάνα με τις Λόλα και Αννη Τότσιου (15 Μαΐου).

No comments:

Post a Comment