Tuesday, December 25, 2012

ΤΟ Youtube ΤΙΜΩΡΕΙ SONY KAI UNIVERSAL


Το Youtube, στην προσπάθειά να διατηρήσει την αξιοπιστία του, δημιούργησε το DailyDot που ελέγχει την εγκυρότητα των views που παρουσιάζουν τα βίντεο που δημοσιοποιούνται στην σελίδα του. Σε πρόσφατο έλεγχο, οι υπεύθυνοι του Youtube, εντόπισαν πως κανάλια όπως αυτά των Sony BMG και Universal αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών χρηστών, χρησιμοποίησαν παράνομες τακτικές ώστε να αυξήσουν των αριθμό των views στα βίντεο τους.

Η αντίδραση του Youtube ήταν σχετικά άμεση, αφαιρώντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο views στα βίντεο της Universal και 851 εκατομμύρια views από τα αντίστοιχα της Sony. Σε κάποιες περιπτώσεις η «τιμωρία» ήταν πιο αυστηρή, αφαιρώντας τελείως ολόκληρο το βίντεο.

Σε ανακοίνωση του, ο δικτυακός τόπος επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του και πως η μείωση των αριθμών έγινε με δική του πρωτοβουλία, καθώς αντιλήφθηκε ότι παραβιάστηκαν οι Όροι Χρήσης, αφού οι εταιρίες χρησιμοποίησαν «μηχανικούς» τρόπους και προγράμματα γνωστά ως «Bots», που είναι προγραμματισμένα να επισκέπτονται συνεχώς κάποια βίντεο, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των views.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, ίσως στο μέλλον παρακινήσει και άλλες μεγάλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες όπως τα Facebook, Twitter και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία να εφαρμόσουν αντίστοιχους ελέγχους ώστε να μειωθεί ο αριθμός των spam μηνυμάτων και η προσπάθεια δημιουργίας κερδών, με παράνομες τακτικές, εις βάρος των καταναλωτών.

No comments:

Post a Comment