Monday, December 24, 2012

ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ



Σε 50 χρόνια θα κλωνοποιηθεί και ο άνθρωπος!
Πραγματικότητα μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια θα αποτελεί η ανθρώπινη κλωνοποίηση, σύμφωνα με νομπελίστα επιστήμονα. Ο Βρετανός Τζον Γκάρντον, οι έρευνες του οποίου για την κλωνοποίηση βατράχων κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 οδήγησαν στην κλωνοποίηση του προβάτου Ντόλι από επιστήμονες του Εδιμβούργου το 1996, υποστηρίζει ότι ο κόσμος θα ξεπεράσει σύντομα τις αμφιβολίες του αναφορικά με τη χρησιμότητα της ανθρώπινης κλωνοποίησης στην Ιατρική.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο νομπελίστας βιολόγος δήλωσε πως την περίοδο που ασχολιόταν με τα πειράματα σε βατράχους είχε προβλέψει πως η κλωνοποίηση σε θηλαστικά θα μπορούσε να συμβεί μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια. Το ίδιο χρονικό διάστημα θεωρεί σήμερα ότι θα μεσολαβήσει μέχρι την πρώτη ανθρώπινη κλωνοποίηση. Ο 79χρονος επιστήμονας εξήγησε ότι επιτυχημένη κλωνοποίηση ανθρώπου σημαίνει παραγωγή ενός πανομοιότυπου διδύμου, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει απλώς να αντιγράψουν κάτι που έχει ήδη δημιουργήσει η φύση. «Πιστεύω πως οτιδήποτε γίνεται για να ανακουφίσει ή να βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία γίνεται τελικά αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι αν η ανθρώπινη κλωνοποίηση αποδειχτεί πως μπορεί να λύσει κάποια προβλήματα και να γίνει χρήσιμη για τους ανθρώπους, θα γίνει αποδεκτή» είπε χαρακτηριστικά.

Στις διαλέξεις που δίνει ο Γκάρντον σε διάφορα πανεπιστήμια συνηθίζει να ρωτά το ακροατήριο αν είναι υπέρ του να επιτραπεί σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και δεν είναι πλέον γόνιμοι να δημιουργήσουν ένα άλλο παιδί χρησιμοποιώντας ωάριο της μητέρας και κύτταρα δέρματος από το πρώτο παιδί τους, υπό την προϋπόθεση ότι η τεχνική αυτή είναι ασφαλής και αποτελεσματική. «Συνήθως τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 60%. Οι λόγοι του “όχι” είναι συνήθως ότι το δεύτερο παιδί θα αισθάνεται ότι αποτελεί αντικαταστάτη» εξηγεί.

No comments:

Post a Comment