Saturday, December 1, 2012

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα « Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» με την υποστήριξη της ΕΡΤ, παρουσιάζει μία transmedia παραγωγή για τους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας, πνευματικό παιδί του Μάνου Χατζιδάκι, τριάντα χρόνια μετά τη διοργάνωσή τους. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, επιχειρείται από τη φοιτητική ομάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, μία κοινή αφήγηση και ανάγνωση των Αγώνων Τραγουδιού της Κέρκυρας, αξιοποιώντας διαφόρους διαύλους και Μέσα. Στο κέντρο της δράσης βρίσκεται ένα πλήρες αποθετήριο, στη διεύθυνση www.kerkyra30.gr, στο οποίο συγκεντρώθηκαν συνεντεύξεις καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στους Αγώνες, αναμνήσεις, άγνωστες πτυχές του παρασκηνίου, φωτογραφικό υλικό, σύγχρονες μαρτυρίες. Αυτός ο κόμβος παραδίδεται στην διαδικτυακή κοινότητα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 1η και 2 Δεκεμβρίου, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 αφιερώνει το πρόγραμμά του στα 30 χρόνια από τους Αγώνες της Κέρκυρας. Από τις 7 το πρωί και κάθε μία ώρα θα μεταδίδονται ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ το αφιέρωμα θα κορυφωθεί από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, με μια σειρά ειδικών εκπομπών. Ακόμη, η ΕΡΤ θα εντάξει εμβόλιμα στο τηλεοπτικό πρόγραμμά της μονόλεπτα από το οπτικοακουστικό υλικό του «Kerkyra30», τα οποία θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Ταυτόχρονα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα θα δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με το κοινό, ούτως ώστε να επιχειρηθεί μία σύγχρονη ανάγνωση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, να παρουσιαστούν οι δεσμοί του κόσμου με τις μουσικές του δημιουργίες και να αναδειχτούν, μέσα από το επικοινωνιακό εύρος των social media, οι κοινές πνευματικές αναζητήσεις.
Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» και αποτελεί μια εφαρμογή της κεντρικής ιδέας «transmedia», που, καταργώντας τη γραμμική σχέση του κοινού με το (συνήθως) μοναδικό σημείο εκπομπής, διαφορετικά μέσα (Διαδίκτυο, οπτικοακουστικά Μέσα, Κοινωνικά Δίκτυα) προσεγγίζουν ένα θέμα, το καθένα με το δικό του τρόπο και με αφηγηματική αυτοτέλεια, παρέχοντας, δυνητικά, μία ενιαία εμπειρία (transmedia experience) στο κοινό.

Τι θα «ακουστεί» από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 της ΕΡΑ
το Σαββατοκύριακο 1η και 2η Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2η Δεκεμβρίου, στις 7 το πρωί, η Μαρία Κοζάκου, στην εκπομπή «Τρανζίστορ»θα μοιραστεί με τους ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος 103,7 την εμπειρία της υλοποίησης του αφιερώματος και θα μεταδώσει συγκεντρωμένα - επιλεγμένα αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών των αγώνων.
Στις 5 το απόγευμα, η Ηρώ Τριγώνη, το Σάββατο και την Κυριακή, στην εκπομπή «Καλώς σας βρήκαμε!» φιλοξενεί την Ηδύλη Τσαλίκη και τον Βαγγέλη Γερμανό.
Το Σάββατο και την Κυριακή, ο Σιδερής Πρίντεζης και ο Γιώργος Τσάμπρας, στις 6 το απόγευμα και για δύο ώρες, φιλοξενούν τον Δημήτρη Λέκκα.
Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 15:00 - 17:00 ο Άρης Δαβαράκης «κοινωνεί» με τον Μάριο Νόττα, ζωντανά, στο «Κ30», την ατμόσφαιρα των αγώνων, το πνεύμα τους και τον «περίγυρο» της εποχής, σε αντίστιξη με το σήμερα.
Το Σάββατο στις 8 το βράδυ η Έλενα Διάκου συνομιλεί με τον Σωτήρη Μπέκα, δημοσιογράφο, φοιτητή του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» και αρχισυντάκτη του εγχειρήματος.
Την Κυριακή, την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μητρόπουλος κάνει μια ωριαία αναφορά στον παρεμβατικό Χατζιδάκι, από την ομιλία του για το ρεμπέτικο το ’49 στο υπόγειο του Κουν έως τους Αγώνες της Κέρκυρας.
Το Σάββατο στις 9 το βράδυ ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης παρουσιάζει μια εκπομπή – αφιέρωμα στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι.
Τέλος, την Κυριακή στις 9 το βράδυ, ο Άγγελος Σφακιανάκης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη γυρίζουν το χρόνο πίσω και μαζί με την Οπισθοδρομική Κομπανία θυμούνται τη συνεργασία τους με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Διονύση Σαββόπουλο στους Αγώνες της Κέρκυρας το 1981.
Websitewww.kerkyra30.gr
Twitter@kerkyra30
YoutubeKerkyra30
SoundcloudKerkyra30

No comments:

Post a Comment