Tuesday, December 18, 2012

ΚΗΠΟΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ


Αναπαραστάσεις δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος "φιλοξενεί" η πόλη της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστή την παλαιοντολογική ιστορία της περιοχής και τη γεωλογική σημασία του τόπου.

Ο "Κήπος των Δεινοσαύρων" λειτουργεί στο παλιό πάρκο, μπροστά από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στοχεύοντας, με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων, του Εμπορικού Συλλόγου και όλων των δομών του δήμου, στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας, που θα απλώνεται σε όλη την πόλη και τις τοπικές κοινότητες.

Αφορμή για την όλη διοργάνωση ήταν τα εκθέματα του Παλαιοντολογικού Μουσείου της περιοχής. Ακολούθησε αίτημα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη που ανταποκρίθηκε και τώρα τα πάντα είναι έτοιμα για να ανοίξει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013 και θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και παροχής πληροφοριών.

Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, προετοιμάζεται μια μεγάλη έκθεση με θέμα "Προϊστορικά και Παλαιοντολογικά Τέρατα", με ορίζοντα την άνοιξη του 2013.

No comments:

Post a Comment