Δείτε τα νέα wine bars της Θεσσαλονίκης που προσφέρουν ξεχωριστές οινικές επιλογές, από ελληνικές ή ξένες ετικέτες, συνδυασμένες με νόστιμα πιάτα!

Oinovate

Μπροστά στη στοά Μαλακόπη, στη ζωντανή πλατεία Χρηματιστηρίου, βρίσκουμε το καινούριο wine bar & cava Οinovate, ένα ιδιαίτερο concept αφιερωμένο στην ανάδειξη του κρασιού, όπως έξυπνα δηλώνει το όνομά του.
Ένας ατμοσφαιρικός, ζεστός χώρος, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και του μετάλλου, μας μυεί στα μυστικά του κρασιού και της γευσιγνωσίας, προσφέροντας μια πλούσια και εκλεκτή οινική λίστα, φτιαγμένη με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα μικρά ανερχόμενα οινοποιεία, ενώ με μότο το “What grows together, goes together” επιλέγονται γεύσεις που συνοδεύουν ιδανικά την κάθε ετικέτα, «εκτοξεύοντας» το κομμάτι του food & wine pairing!
Εκτός από cosy bar, το Oinovate λειτουργεί ως κάβα. Μην αμελήσετε το κρασί που θα πιείτε, ή κάποιο άλλο, να το πάρετε φεύγοντας για το σπίτι!
Info:
Καθημερινά 13:00-02:00
Συγγρού 5, Τ. 23140 13774
FB: Oinovate, Site: www.oinovate.gr

Sebil

Όπως υπονοεί και το όνομά του (αναφέρεται σε ένα κιόσκι όπου σταματούσαν οι περαστικοί για να ξαποστάσουν) το ολοκαίνουριο city bar Sebil, υποδέχεται τον κόσμο του σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Bahar Boutique Hotel, μπροστά στην Πλατεία Εμπορίου, στα Άνω Λαδάδικα.
Τόσο η φινετσάτη αίθουσα του, όσο και τα τραπεζάκια με θέα την πλατεία, ενδείκνυνται από νωρίς για αρωματικό καφέ και ένα πλούσιο πρωινό (μέχρι τις 14:30), μέχρι αργά το βράδυ όπου το ενδιαφέρον μονοπωλεί η ενημερωμένη wine list και τα signatured cocktails. 
Extra tip: Στα άμεσα πλάνα είναι η δημιουργία ενός μικρού μενού με προσεγμένες σαλάτες και finger food, ενώ θα ξεκινήσει και Brunch τις Κυριακές (13:00-15:30). 
Info:
Καθημερινά από τις 9:00
Κατούνη 27, Άνω Λαδάδικα, Τ. 2310 553435
FB: Sebil coffee&cocktails

Vin Wine Bar

Στην ανερχόμενη piazza των Ανω Λαδάδικων, στο ισόγειο του πολυτελούς «The Mood Luxury Rooms» βρίσκουμε ένα classy wine bar με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών, από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο. Στον χώρο του Vin σερβίρεται πρωινό και brunch, ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρασί ή το ποτό μας με το νέο food menu του.
Info:
Καθημερινά από τις 07:30 (πρωινό 7:30-11:00, brunch 11:00-14:00)
Κατούνη 31, Άνω Λαδάδικα , T. 2310 555077
FB: Vin wine brunch dinner