Tuesday, January 22, 2019

WESTLANDS RANCH

 ράντσο  $46 εκ. 

στο Κολοράντο

Ένα ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς δημιούργημα
 του δισεκατομμυριούχου Henry Kravis
 στις όχθες του Λευκού Ποταμού
       
Ο Λευκός Ποταμός των ΗΠΑ, ο White River, μήκους 314 χιλιομέτρων, ο οποίος διασχίζει δύο μεσοδυτικές Πολιτείες, το Κολoράντο και τη Γιούτα και που καταλήγει στον ποταμό Κολοράντο, κυρίως κοντά στις περιοχές από όπου και πηγάζει, στα βορειοανατολικά, αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς σε ομορφιά και φυσικό πλούτο θησαυρούς της αμερικανικής ηπείρου. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο Εθνικός Δρυμός του, στη βόρεια πλευρά, αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του βουνού και του σκι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι καταπράσινες και κατάφυτες κοιλάδες του είναι ο παράδεισος όσων λατρεύουν το ψάρεμα και γενικότερα τις ποταμίσιες δραστηριότητες.
Σε αυτές τις εντυπωσιακά όμορφες περιοχές του Κολοράντο, πραγματικά μέσα στην άγρια φύση και κατά μήκος του Λευκού Ποταμού, σε μέρη που μάλιστα σχετικά πρόσφατα κατοικούσαν ακόμα άγριες φυλές ινδιάνων, δημιουργήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου πανέμορφα ράντσα και μικρές απομονωμένες κοινότητες 2-3.000 κατοίκων, ασχολούμενοι με τις αγροτοκαλλιέργειες οι περισσότεροι αλλά και με τον τουρισμό, ο οποίος αναπτύχθηκε με την κατασκευή των μεγάλων εθνικών δρόμων.
Σε αυτήν την περιοχή, κοντά στην απομονωμένη -αλλά πολύ σημαντική πόλη- Meeker, στη σκιά των ορεινών όγκων του Εθνικού Πάρκου, πριν από περίπου 30 χρόνια, αγόρασε μία τεράστια περιοχή, 18.000 περίπου στρεμμάτων, ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ο 75χρονος σήμερα Henry Kravis, επιχειρηματίας, επενδυτής και με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Αν και δεν γνωρίζουμε τι προϋπήρχε στην περιοχή πριν τον Kravis, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής από την Oklahoma, με μεγάλες διασυνδέσεις στην Wall Street και τον Λευκό Οίκο, δημιούργησε με τα χρόνια ένα εκπληκτικής ομορφιάς ράντσο, το Westlands Ranch, βγαλμένο πραγματικά από τις ιστορίες της Άγριας Δύσης, στην πολύ πιο luxurious εκδοχές τους.
Μέσα σε μια τεράστια έκταση 18.000 περίπου στρεμμάτων, το συντριπτικό μέρος της οποίας είναι μέσα στην άγρια φύση, ο Kravis δημιούργησε έναν ονειρικό χώρο ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και διακοπών εκατομμυριούχων, εκμεταλλευόμενος κυρίως τις όχθες του μεγάλου ποταμού. Το ψάρεμα σολομού, ως λατρεμένο χόμπι και ασχολία πολλών πολιτικών και επιχειρηματιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτέλεσε την αφορμή το ράντσο να φιλοξενεί κατά καιρούς σπουδαίες προσωπικότητες, ακόμα και από τον Λευκό Οίκο, καθώς τα τρία περίπου χιλιόμετρα ιδιωτικής ακτής στον ποταμό White River αλλά και το απαράμιλλο κάλλος της περιοχής είναι πραγματικός παράδεισος για τους ερασιτέχνες αλιείς. Στην πραγματικότητα, όλο αυτό το κομμάτι γης του ράντσου που βρέχεται από τον ποταμό και το οικοσύστημα του, αποτελεί από μόνο του «μαγνήτη» επισκεπτών, όπως βέβαια και οι ανέσεις που παρέχονται από το προσωπικό της εξοχικής έπαυλης.
Το Westlands Ranch, σε απόσταση μόλις 20 λεπτών οδικώς από την πόλη Meeker, περιλαμβάνει τέσσερα κυρίως κτιριακά συγκροτήματα και κατοικίες αλλά και μικρότερες εγκαταστάσεις, οι οποίες χρησιμεύουν στο να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των φιλοξενούμενων του, είτε πρόκειται για καλλιέργειες, είτε για παραγωγή ρεύματος και ξυλείας. Επιπλέον, ο Kravis έχει αναλάβει με αυστηρές ρήτρες και την προστασία της άγριας φύσης και του οικοσυστήματος με ειδικούς και εργαστήρια μέσα στο ίδιο το κτήμα.
Τα τρία από τα τέσσερα συγκροτήματα κατοικιών του ράντσου βρίσκονται στην κοιλάδα που σχηματίζεται γύρω από το ποτάμι και τα οποία χρησιμεύουν τόσο για το προσωπικό όσο και σαν «αρχηγείο» όλων των δραστηριοτήτων, ενώ η κυρίως κατοικία, ένα εντυπωσιακό -πετρόχτιστο με ξύλινη επένδυση- σαλέ 1.700 περίπου τετραγωνικών μέτρων και δύο επιπέδων είναι τοποθετημένο σε ύψωμα, περιτριγυρισμένο από αιωνόβιο δάσος και ατενίζοντας την κοιλάδα.
Το σαλέ του Westlands Ranch είναι μία εντυπωσιακά όμορφη πετρόχτιστη κατασκευή που περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια στον πρώτο όροφο και την κυρίως κρεβατοκάμαρα, όλα με φίνα ξύλινη επένδυση, είτε πρόκειται για το δάπεδο είτε για τις οροφές, στις οποίες υπάρχουν και εντυπωσιακά -σε διάφορους σχηματισμούς- δοκάρια από κορμούς δέντρων. Το πολυδαίδαλο εσωτερικό του σαλέ με την τεράστια σάλα, αλλά και τους υπόλοιπους χώρους, αποτελούν ως προς τη διακόσμηση και την κατασκευή τους επιτομή της αλπικής αισθητικής, ενώ πάντού υπάρχουν μεγάλες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές εκπλήξεις, όπως τα πέτρινα τζάκια, τα μαρμάρινα μπάνια, η βεράντα του πρώτου ορόφου και η πανέμορφη πισίνα με το ξύλινο κιόσκι της. Την κυρίως κατοικία περιβάλλουν δύο ανεξάρτητα πετρόχτιστα κτίσματα, που ουσιαστικά αποτελούν τους ξενώνες φιλοξενίας του ράντσου, με δύο σουίτες το κάθ’ ένα, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται ακόμα ένα κτίσμα, επίσης από πέτρα και ξύλο, με πέντε κρεβατοκάμαρες, για το προσωπικό του σαλέ.
Θα χρειάζονταν ολόκληρο βιβλίο και αρκετές χιλιάδες λέξεις για να περιγράψει κανείς με ακρίβεια τα όσα απίθανα περιλαμβάνει το Westlands Ranch, το οποίο μεταξύ των άλλων διαθέτει και ένα πανέμορφο γήπεδο γκολφ δίπλα στο ποτάμι, που φέρει την υπογραφή τουGreg Norman, όλων των ειδών τις εσωτερικές ανέσεις (από αίθουσα κινηματογραφικής προβολής μέχρι γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα μπιλιάρδου), ενώ συναρπαστικοί είναι κυρίως οι εξωτερικοί χώροι στους οποίους υπάρχει άνετη πρόσβαση μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου.
Το Westlands Ranch περιλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα στα προς πώληση ακίνητα του μεσιτικού γραφείου Hall And Hall αντί του αστρονομικού ποσού των 46.000.000 δολαρίων. Πράγματι, η τιμή είναι εξωπραγματική ακόμα και για εκατομμυριούχους… Όμως πρόκειται για 18.000 στρέμματα γης σε μία από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές του πλανήτη Γη.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment