Wednesday, January 9, 2019

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα ολόφρεσκα tailor made προφιτερόλ του ζαχαροπλαστείου Choureal της Θεσσαλονίκης γλυκαίνουν από τις αρχές του έτους και τους κατοίκους της Αθήνας. Όσοι βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Διομείας, μπορούν να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία της live παρασκευής των προφιτερόλ με υλικά που επιλέγει ο πελάτης.

Πρόκειται για την πρωτότυπη ιδέα του νεαρού ελληνοβρετανού χημικού Μάιλς Αναστάσιου Σκλήρη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κερδίσει το  απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η προσεγμένη πρώτη ύλη και η διαδραστική εμπειρία της παραγγελίας έχουν καταστήσει το Choureal ένα από τα πιο αγαπητά ζαχαροπλαστεία της πόλης, καθώς το κατάστημα επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 πουλάει κάθε χρόνο περίπου 180.000 ατομικά κυπελλάκια ολόφρεσκων και «a la minute» παρασκευασμένων προφιτερόλ.


Οι βάσεις των προφιτερόλ, τα σου, ετοιμάζονται από φρέσκια ζύμη και ψήνονται ανά ώρα. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός, γεμίζονται είτε με κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Στη συνέχεια, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εννέα είδη σοκολάτας (από γάλακτος, λευκή και πραλίνα, μέχρι γεύση εποχής, όπως για παράδειγμα με μανταρίνι τον χειμώνα και με φρούτα του πάθους το καλοκαίρι) και η παραγγελία ολοκληρώνεται με την επ


No comments:

Post a Comment