Monday, July 11, 2016

Pax & Sound of the city: Koza Mostra

Pax & Sound of the city: Koza Mostra

Ακολουθεί χορταστική συνάντηση με τους Koza Mostra. Έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη σειρά συναντήσεων με συγκροτήματα στο κατάστημα των Pax Homemade Burgers στην Καλαποθάκη. Δοκιμάσαμε χορταστικά burgers, εμπιστευθήκαμε τις προτάσεις των σεφ για το project Burgers & Beer Pairing, και όλα αυτά μιλώντας για μουσική.

Κείμενο-συνέντευξη: Κώστας Γιάντσιος
Φωτογραφίες: Κατερίνα Ευσταθιάδου



Πέμπτη απόγευμα φτάνουμε στα Pax Homemade Burgers και συναντάμε τους Koza Mostra. Ένα χαρακτηριστικό που έχει αυτό το γκρουπ είναι ότι σου φτιάχνει η διάθεση όχι μόνο όταν παίζει στη σκηνή (όσοι τους έχετε δει, ξέρετε τι εννοούμε) αλλά και ως παρέα. Είναι κεφάτοι, τα πειράγματα μεταξύ τους είναι ο κανόνας και φυσικά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι πολύ cool τύποι. Μαζί μας, λοιπόν, ήταν ο Ηλίας Κόζας (φωνή, κιθάρα), ο Πέτρος Λαγόντζος (κιθάρα), ο Τάσος Γκέντζης (σαξόφωνο) και ο Δημήτρης Χριστώνης (μπάσο). Έλειπαν οι Στέλιος Τσομπανίδης (ντραμς), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα, φωνητικά), Δημήτρης Πανέλας (τρομπέτα), Μιχάλης Πιπέρκος (σαξόφωνο).



Με μια παγωμένη Carlsberg στο χέρι και όσο περιμένουμε να ετοιμαστούν τα ορεκτικά, μιλάω με τον Ηλία για το «Αμέρικα», το καινούριο τους τραγούδι, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. «Έχει την ταυτότητά μας και το ρυθμό που γνωρίζει ο κόσμος, αλλά πιστεύω ότι τώρα είμαστε πολύ πιο δεμένοι μουσικά. Παίρνεις μια γεύση από το νέο μας άλμπουμ, που θα βγει το φθινόπωρο. Σου έχω, όμως, και μία έκπληξη», προσθέτει. «Έχουμε διασκευάσει το «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» για έναν δίσκο – συλλογή με τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη και συμμετέχει μια μεγάλη τραγουδίστρια, η Ελένη Βιτάλη». Καταλαβαίνετε την περιέργειά μου να το ακούσω και ευτυχώς, όπως σας είπα, οι Koza Mostra είναι cool και ο Ηλίας με μια κίνηση βάζει το τραγούδι να παίζει στο κινητό του. Δυνατό ξεκίνημα για αυτή τη συνάντηση. Δυνατά ήταν και τα ορεκτικά που ήρθαν, όσο συζητούσαμε. Τραγανά Onion rings, λαχταριστά Mini Corn Dogs με την απαραίτητη Pax sauce, μια δροσερή Coleslaw salad και Chili Con Carne Fries (ήταν τόσο νόστιμο αυτό το πιάτο, που σας αποκαλύπτω ότι ζητήσαμε και δεύτερο).



Φυσικό, ήταν να συνεχίσουμε τη συζήτηση, μετά από ένα refill με μπύρα, για τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί από εσάς είναι ότι οι Koza Mostra κάνουν πολλές εμφανίσεις, όλο το χρόνο σε φεστιβάλ του εξωτερικού, παράλληλα με τα live τους στην Ελλάδα. Μου εξηγούν ότι τους αρέσει πολύ να εμφανίζονται μπροστά σε κοινό του εξωτερικού και να το βλέπουν να συμμετέχει ακούγοντας μια μουσική με στοιχεία που σε πολλές χώρες δεν έχουν συνηθίσει αλλά μπαίνουν όλοι τελικά στον ρυθμό.



Στην Ελλάδα φέτος θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ του Άρδα στις 28/7, στο River Party, στο Νεστόριο στις 4/8, στο Μονοδένδρι στις 11/8 και στο Φεστιβάλ Μουσών στην Παραλία Κατερίνης στις 12/8. Υπάρχουν όμως και οι συμμετοχές στο εξωτερικό, όπως στις 28/7 στο IBOGA SUMMER FESTIVAL και στις 30/7 Tabernes de Valldigna στην Ισπανία, στο Festival Tulles στη Γαλλία, στο Beglika Festival στη Βουλγαρία στις 26/8 μέχρι και στη Γερμανία στο Festival Weil Der Stadt.
Γεμάτο πρόγραμμα αλλά, όπως μου είπαν, θα προστεθούν κι άλλα live και το θέλουν πολύ αυτό. «Η επαφή με τον κόσμο είναι πολύ σημαντική για εμάς και οι συναυλίες μας το εξασφαλίζουν. Γινόμαστε και εμείς καλύτεροι», μου τονίζει ο Ηλίας. Εδώ η συζήτηση διακόπηκε γιατί έφτασαν τα burgers. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Στο τραπέζι μας «προσγειώθηκαν» τα δυνατά χαρτιά του menu μαζί με τις καινούριες προτάσεις και φυσικά με χαμόγελο και υποδειγματική εξυπηρέτηση από την ομάδα των Pax Homemade Burgers. Το εντυπωσιακό Tower Burger με τα onion rings ήταν πρόκληση, όπως και το καινούριο πικάντικο Frito Chorizo Burger, το burger του μήνα όπως το εμπνεύστηκαν οι σεφ του Pax και που, πιστέψτε με, πρέπει να δοκιμάσετε!

Το Frito Chorizo Burger εντυπωσίασε και τον Ηλία Κόζα που το δοκίμασε πρώτος.  Διπλό burger με δύο φρέσκα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απογειώνουν τη γεύση, με λιωμένο τυρί American Cheddar, Chorizo Sauce, σπιτική Smoked Chili Mayo Sauce και τραγανά Frito Chips στην κορυφή. Οι σεφ των Pax, μάλιστα, στα πλαίσια της ενέργειας Burgers & Beer Pairing μας πρότειναν να το συνδυάσουμε με μια παγωμένη Carlsberg, που του πάει πολύ, λόγω της πικάντικής του γεύσης.
Τέλος οι γεύσεις ολοκληρώθηκαν μ’ ένα burger που το προτείνουμε συχνά από το biscotto.gr, το Goat Cheese and Truffle Burger.



Η συνάντηση μας, όπως καταλαβαίνετε, ολοκληρώθηκε με τον πιο γευστικό τρόπο. Ευχαριστήσαμε την ομάδα των Pax Homemade Burgers και ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τους Koza Mostra σε κάποιο live. Στα Pax είναι σίγουρο ότι θα ξανάρθουμε. Οι καλύτερες κουβέντες γίνονται με καλό φαγητό και οι καλύτερες παρέες χτίζονται με γευστικές προκλήσεις στα Pax Homemade Burgers. Τις αποδεχόμαστε όλες και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε και το επόμενο burger του μήνα αλλά και να σας συστήσουμε το επόμενο σχήμα της πόλης.





No comments:

Post a Comment