Saturday, October 5, 2013

18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Μετά το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη και άλλες μεγάλες πόλεις, φέτος το φθινόπωρο ήρθε πάλι η σειρά της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μουσείο!

Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση "Open House", που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, και 20 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), θα ανοίξουν -εντελώς δωρεάν για το ευρύ κοινό- οι πόρτες 67 κτηρίων και χώρων της Θεσσαλονίκης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, εκ των οποίων το 50% συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Ενδεικτικά, συμμετέχουν μουσείαξενοδοχεία,μονοκατοικίες στην Άνω Πόλη και τα προάστιαγραφεία αρχιτεκτονικής και design αλλά και βυζαντινές εκκλησίες και μνημεία, όλα αντιπροσωπευτικά δείγματα των πολλαπλών "ταυτοτήτων" της αρχιτεκτονικής της πόλης.

(Φωτογραφία: Μονοκατοικία στην Πυλαία)

Το Open House Thessaloniki είναι ένας σημαντικός θεσμός με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής, ο οποίος πέρυσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δέχθηκε περισσότερες από 12.000 επισκέψεις στα 56 συμμετέχοντα κτήρια.

Για τη διαμονή στη Θεσσαλονίκη των εθελοντών, υποστηρικτών και επισκεπτών τής τριήμερης διοργάνωσης του "Open House", η Ένωση Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ) προσφέρει μειωμένες κατά 10% τιμές, σε 30 ξενοδοχεία-μέλη της, ειδικά για το διάστημα 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2013.

Η λίστα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συμμετέχουν είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Open House Thessaloniki, όπου αναφέρονται και τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να αξιοποιήσουν την προσφορά.

(Φωτογραφία: Οινοποιείο Γεροβασιλείου - Μουσείο Οίνου)

Την άνοιξη του 2014 το πρώτο Open House Athens

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος για το πρώτο Open House Athens που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την άνοιξη του 2014.

Η ιδέα του Open House ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές.

Στις 25 πόλεις που συμμετέχουν, παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνονται οι: Νέα ΥόρκηΔουβλίνοΤελ Αβίβ,ΙερουσαλήμΕλσίνκιΜελβούρνηΒαρκελώνηΣικάγοΡώμηΛισαβόνα κ.α.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Λονδίνο ανοίγουν στο κοινό 700 κτήρια και σημειώνονται 350.000 επισκέψεις συνολικά, ενώ στο Τελ Αβίβ, τον πρώτο χρόνο, πραγματοποιήθηκαν 20.000 επισκέψεις και στη Λισαβόνα 14.000.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης στοwww.openhousethessaloniki.gr

No comments:

Post a Comment