Saturday, September 1, 2012

ZITHOS BIRTHDAY FESTIVAL


«Ζύθο η Θεσσαλονίκη!», φωνάζουν τα δύο γνωστά και εμβληματικά ζυθεστιατόρια της πόλης «Ζύθος» (στα Λαδάδικα) και «Ντορέ» (στο Λευκό Πύργο), που με αυτόν τον τίτλο πραγματοποιούν το Σεπτέμβριο το καθιερωμένο φεστιβάλ τους «Zithos Birthday Festival ’12», το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις από πολλά γνωστά ονόματα της μουσικής και του θεάτρου.
 
Έτσι οι πελάτες που θα βρεθούν στους δύο αυτούς χώρους από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία μαζί με την μπίρα, το φαγητό ή το ποτό τους να παρακολουθήσουν συνολικά οκτώ εκδηλώσεις, τις οποίες περιλαμβάνει το ενιαίο πρόγραμμα και των δύο καταστημάτων.
Την έναρξη, που θα γίνει στο Ζύθο (Λαδάδικα), θα σηματοδοτήσει η θεατρική παράσταση «Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ένας μονόλογος που θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Μαλούχος. Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει η συναυλία του Trio Balkano, που θα παρουσιάσει κομμάτια με άξονα την τζαζ. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες τρεις εκδηλώσεις. Στις 18/9 το μουσικό σχήμα Koza Mostra θα παρουσιάσει ακούσματα σκα, μπάλκαν, ροκ, πανκ, ίντι αλλά και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου. Την επομένη 19/9 θα εμφανιστούν η Abia, μία μπάντα με ροκ και ποπ ακούσματα, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Electric String Quartet Fortissimo, που αποτελείται από τέσσερις γυναίκες διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης.
Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Ντορέ (Λευκός Πύργος), όπου θα παρουσιαστούν οι επόμενες τέσσερις εκδηλώσεις. Εκεί στις 24/9 θα εμφανιστεί η Sindos Concert Band, που το ρεπερτόριό της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις. Στις 25/9 το μουσικό σχήμα «Ekmek» θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο με ένα δυναμικό σόου, που ξεχειλίζει από αγαπημένες γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές δοσμένες μέσα από ένα μπάλκαν-έθνικ πρίσμα. Στις 26/9 ο γνωστός από το συγκρότημα «Δυτικές Συνοικίες» Κώστας Μυλώσης θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πορεία του σχήματος αλλά και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 27/9 με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Beer, Γυνή και Χάλασα», που θα παρουσιάσουν ο συνθέτης και γνωστός «Άγαμος Θύτης» Στάθης Παχίδης, ο ηθοποιός Αστέρης Πελτέκης και η ερμηνεύτρια Εύη Σιαμαντά, που συνυπάρχουν για πρώτη φορά. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

No comments:

Post a Comment