Sunday, September 30, 2012

ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η ΕΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL


Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ύψους 1,4 δισ. ευρώ της EMI Recorded Music, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του καταλόγου των τραγουδιών των Beatles, από το γαλλικό όμιλο Vivendi και τη θυγατρική του Universal Music Group.

Ο όμιλος Vivendi, παγκόσμιος ηγέτης στην ηχογραφημένη μουσική, αγόρασε την EMI Recorded Music από την αμερικανική τράπεζα Citigroup.

«Η εξαγορά αυτή δίνει τη δυνατότητα στον Vivendi να ενισχύσει τη σημαντική του θέση σε ότι αφορά τους μουσικούς δημιουργούς και τα έργα τους», αναφέρουν ο όμιλος και η θυγατρική του σε μια κοινή ανακοίνωση.

Σε μια άλλη ανακοίνωση, η Citigroup επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής χαιρετίζοντας την αξιοσημείωτη επιτυχία της διαδικασίας αυτής.

«Με την EMI, η Universal Music Group ενισχύεται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Γερμανία, τις τρεις μεγάλες παγκόσμιες αγορές της μουσικής. Η επιχείρηση αύξησε τα μερίδια της στην αγορά με την ανάπτυξη της παρουσίας της σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες» σύμφωνα με τον Vivendi.

«Οι καλλιτέχνες όπως και η πολιτιστική βιομηχανία θα ωφεληθούν από τη δημιουργία αυτής της νέας οντότητας, η οποία συνενώνει μια μεγάλη ποικιλία από εθνικές και διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες, και αυτό θα συμβεί και για τους Beatles ή τους Beach Boys» σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα έξι μηνών, οι Βρυξέλλες επέτρεψαν τελικά την εξαγορά, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τον έλεγχο της συγχώνευσης Universal-EMI, δίνοντας έτσι την «ευλογία» της στη συναλλαγή.

Η Universal είναι η πρώτη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, αρκετά μπροστά από τις δύο άλλες μεγάλες εταιρείες Sony και Warner.

No comments:

Post a Comment