Monday, September 24, 2012

Η ΑΕΠΙ ΣΤΗΝ WOMEX 2012


Σε συνέχεια των  προηγούμενων ενημερώσεων, που έχετε λάβει από την ΑΕΠΙ, σχετικά με την Παγκόσμια Έκθεση Έθνικ Μουσικής WOMEX, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι η  Έκθεση WOMEX  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη,  από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2012.
Η έκθεση WOMEX αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσικό εκθεσιακό θεσμό, σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία σε 3.000 περίπου καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, αλλά και σε 300 εκπροσώπους ΜΜΕ και χιλιάδες ακόμη  επισκέπτες να ενημερωθούν για τις νέες μουσικές τάσεις στο χώρο της έθνικ μουσικής. 

Η ΑΕΠΙ υπήρξε ο πρώτος φορέας που εκπροσώπησε την ελληνική μουσική στο εξωτερικό,  συμμετέχοντας  επί σειρά ετών στην Έκθεση WOMEX (από το 1997) με κορύφωση τη δημιουργία Ελληνικού περίπτερου σε τρεις  Εκθέσεις (Ρόττερνταμ 2001, Σεβίλλη 2003 και Έσσεν 2004).
Τη διοργάνωση της Έκθεσης WOMEX στη Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει η HELEXPO και η Gaia Live, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ΑΕΠΙ είναι επίσημος υποστηρικτής της Έκθεσης.  Συμμετέχει με δύο περίπτερα (5.02 και 5.03) στη WOMEX Θεσσαλονίκης με σκοπό, για μια ακόμη φορά, τη διάδοση της ελληνικής μουσικής εκτός συνόρων αλλά και την υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών μουσικής να επικοινωνήσουν τα έργα τους και εκτός ελληνικής αγοράς.  Προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της, που ενδιαφέρονται να δειγματίσουν οι ίδιοι  το έργο τους στους επαγγελματίες/επισκέπτες της έκθεσης,  να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές συναντήσεις τους στα περίπτερά της,  εφ΄ όσον δεν έχουν κάποιο δικό τους χώρο.  Στα περίπτερα της ΑΕΠΙ υπάρχει η δυνατότητα  να φιλοξενηθούν,  επίσης, εκπρόσωποι της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, οργανωτές συναυλιών, δημοσιογράφοι, κ.α.  
Ειδικευμένο προσωπικό της ΑΕΠΙ παραμένει στη διάθεση μελών και συνεργατών που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στα περίπτερά της για γραμματειακή υποστήριξη, διευκόλυνση επαφών με εταιρείες και φεστιβάλ του εξωτερικού, τήρηση αρχείου συναντήσεων, κλπ.  
Στην περίπτωση που δημιουργοί ή άλλοι συνεργάτες επιθυμούν να φιλοξενηθούν στα περίπτερα της ΑΕΠΙ,  παρακαλούμε να ενημερώσουν εγκαίρως στο Τμήμα Επικοινωνίας & Πολιτισμού, τηλ. 211 10 29291-2-3.
Το κόστος συμμετοχής είναι  365,00 ευρώ και καλύπτει την είσοδο στο χώρο της έκθεσης για όλες τις ημέρες λειτουργίας καθώς και ελεύθερη είσοδο σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις  και τα  συνέδρια του WOMEX.  Για την Έκθεση WOMEX δεν υπάρχουν δωρεάν προσκλήσεις, σύμφωνα με την πολιτική της οργανωτικής επιτροπής.
Η ΑΕΠΙ, κάνοντας χρήση του προνομίου της ως εκθέτη,  προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της και τους συνεργάτες της να εγγραφούν με μειωμένη τιμή κατά 20%,  ήτοι 295,00 ευρώ. Επίσης, όσοι έχουν  δημοσιογραφική ταυτότητα μπορούν να εγγραφούν με χαμηλότερη τιμή  πληρώνοντας 255,00 ευρώ. Για τους φοιτητές ισχύει ειδική τιμή  80,00 ευρώ.
Η ΑΕΠΙ, στο πλαίσιο της συνεδριακής δραστηριότητας της Έκθεσης WOMEX, επελέγη να δημιουργήσει  ειδική συνεδριακή ενότητα με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες δημιουργοί στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τα έργα τους  στην ψηφιακή εποχή.  
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ώρα 12.00 -12.45,  στο Αμφιθέατρο C (Pav. 8)  και θα αναπτυχθούν θέσεις και από την Google Ελλάδας σε συνεργασία με την ΑΕΠΙ.
Δείτε λεπτομέρειες στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.womex.com/virtual/piranha_womex_expo/event/promotion_of_local


Για να ενημερωθείτε για την  Έκθεση WOMEX
Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το ποιοι συμμετέχουν, για το πρόγραμμα συνεδρίων και συναυλιών, για πολλά ενδιαφέροντα μουσικά νέα,  αλλά και για κάθε άλλη πληροφορία σχετικά με την Έκθεση, επισκεφθείτε την επίσημη ελληνική ιστοσελίδα της Έκθεσης: http://www.womex.gr 

No comments:

Post a Comment