Sunday, September 23, 2012

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ


Η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας αποφάσισε να κάνει μία χρήσιμη έρευνα. Αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών...
με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. Αποτέλεσμα: ο μήνας γεννήσεως μπορεί να σημαίνει αυξημένες στατιστικές πιθανότητες να διαλέξει κανείς συγκεκριμένα επαγγέλματα – από ποδοσφαιριστής έως οικοδόμος. Όλα τα έχει ο μπαχτσές! Έχουμε και λέμε:

- Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.

- Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.

- Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.

- Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών.

- Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης...

- Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.

- Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων.

- Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.

- Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα με αρκετές μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών που αυτοκτόνησαν ή χάθηκαν νωρίς στην πρώτη θέση. Επίσης, πολλές γυναίκες επιστήμονες ή μηχανικοί εμφανίζονται το Νοέμβρη. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.

- Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο.

Αν και εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν εν τούτοις η επιτυχία στους κλάδους φαίνεται να είναι καθολικοί στα άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Γενικά, πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης.

No comments:

Post a Comment