Friday, September 28, 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη σε χώρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου, εξήγγειλε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την ολοκλήρωση του δείπνου εργασίας που είχε με τον τούρκο ομόλογο της Ε. Gunay.
Μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είχε  στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, σε θέματα τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συμφωνήθηκε να αναληφθούν δράσεις
για την προώθηση  κοινών τουριστικών πακέτων, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές χώρες, όπως η Ινδία  η Κίνα, η Ιαπωνία η Ν. Κορέα κα. 
Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η διεύρυνση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησής θεωρήσεων σε υπηκόους προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό. Για το θέμα αυτό ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του, για τη στάση της Ελλάδας, καθώς η άρση των σχετικών εμποδίων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν εντυπωσιακά οι επισκέψεις από την γειτονική χώρα. 
Στόχος της Ελλάδας είναι η αύξηση του  αριθμού των τούρκων επισκεπτών στην χώρα μας στο ένα εκατομμύριο. 
Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθούν  άμεσα κοινές ομάδες εργασίας, με σκοπό την προετοιμασία συγκεκριμένων ενεργειών καθώς και τη δημιουργία του πλαισίου για την πραγματοποίηση  επενδύσεων σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η ίδρυση γραφείου Τουρκικού γραφείου Τουρισμού στην Αθήνα.
Η υπουργός Τουρισμού προσκάλεσε τον τούρκο ομόλογο της στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Ε. Gunay θα έλθει στην Ελλάδα  μέχρι τα τέλη του έτους, συνοδευόμενος από
πολυπληθή ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας του για συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας.
Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα
Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της για τα αποτέλεσμα των επαφών της στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι
«αναπτύχθηκε ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας που σύντομα θα αποδώσει
καρπούς και θα λειτουργήσει προς το συμφέρον και των δυο χώρων».
Επίσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα σήμερα με τις μεταρρυθμίσεις που
πραγματοποιεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καθίσταται
ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις”.

No comments:

Post a Comment