Sunday, September 23, 2012

Η ταυτότητα της WOMEX 12 Thessaloniki





Η WOMEX πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νοτιανατολική Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να είναι η πόλη, που θα τη φιλοξενήσει. Η φετινή 18η στην σειρά διοργάνωση της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Κατά τη διάρκεια της WOMEX 12 Thessaloniki, μία ειδική σκηνή, η CLUBGLOBALKAN, θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Στόχος είναι η CLUB GLOBALKAN να αποτελέσει θεσμό, που θα παραμείνει ζωντανός στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αποτελεί ορόσημο συνάντησης της πλούσιας μουσικής παράδοσης και όλων των νέων τάσεων της μουσικής της Ν.Α. Ευρώπης.
Το κοινό, στο οποίο απευθύνεται η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, είτε πρόκειται για τους επαγγελματίες, είτε για τους θεατές είναι ένα εναλλακτικό κοινό, το οποίο αγαπά τημουσική, ενδιαφέρεται για το τοπικό στοιχείο και τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, που φιλοξενεί την έκθεση.
Μέσα από τη WOMEX 12 θα δοθεί ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη, τους μουσικούς, τους δημιουργούς, τα μνημεία, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της.
Στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 φορείς, από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της worldmusic. Τα βράδια, οι πύλες της  ανοίγουν για το κοινό και οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 51 συναυλίες σε έξι διαφορετικές σκηνές.
Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE». Μέγας Χορηγός της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη είναι ο ΟΠΑΠ.

No comments:

Post a Comment