Thursday, September 20, 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΑΤΟΙ


Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ακινήτων που στεγάζουν διπλωματικά γραφεία σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Βελιγράδι, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβάλει, αναφέρει δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση του "Bloomberg Businessweek".
Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, δίχως ωστόσο να τις κατονομάσει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κατάλογο των υπό πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται η προξενική κατοικία στο Λονδίνο, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη πλέον ακριβή περιοχή του Λονδίνου, καθώς και κτίρια γραφείων στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι.
Επιπρόσθετα, δρομολογείται είτε η πώληση, είτε η μακροπρόθεσμη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) της πρώην βασιλικής κατοικίας στο Τατόι.
Η πώληση ή το leasing, υποστηρίζει το περιοδικό, μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια λόγω πιθανής αντίθεσης στο σχέδιο αλλά και της κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει το Τατόι.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο, εξετάζεται η αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας του δημοσίου και πέραν των συνόρων. Ανάμεσα σε αυτά είναι η κατοικία του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, έκτασης 947 τ.μ. στο δεύτερο ακριβότερο προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Στη λίστα φέρεται επίσης να βρίσκεται και οκταώροφο κτίριο γραφείων 2.850 τ.μ. στις Βρυξέλλες, ένα μπαρόκ κτίριο 2.376 τ.μ. στο Βελιγράδι και ακίνητο 1.215 τ.μ. στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, τέλος, εξετάζεται επίσης και αξιοποίηση έκτασης 8.000 τ.μ. στη Λευκωσία.

No comments:

Post a Comment