Monday, September 3, 2012


Πωλητήριο στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βάζει ο Σαμαράς


Πωλητήριο βάζει ο πρωθυπουργός στο VIP κυβερνητικό αεροσκάφος «Embraer Legacy», θέλοντας να δείξει στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να περικόψει δαπάνες βάσει του Μνημονίου, ενώ το ποσό που θα εισπραχτεί θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρώτο ταξίδι του «Embraer Legacy»
Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν ο τότε υπουργός οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκης γινόταν ο πρώτος επίσημος επιβάτης του μόλις παραληφθέντος κυβερνητικού αεροσκάφους αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων!
Ο πρώην υπουργός είχε καθίσει σε μια από τις 13 (ή 15) θέσεις του πολυτελούς αεροπλάνου με προορισμό την Κοπεγχάγη!!
Παρελθόν το «Embraer» για τα κυβερνητικά επιτελεία!
To Embraer το πρώτο κυβερνητικό αεροσκάφος των 30(ή 32) θέσεων που αποκτήσαμε δωρεάν το 1999 μετά το τραγικό δυστύχημα με το μοιραίο Falcon όπου βρήκαν τον θάνατο ο υφυπουργός εξωτερικών Γ.Κρανιδιώτης, ο γιος του και άλλοι πέντε επιβαίνοντες παραχωρείται στην πολεμική αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τα «Νέα», τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κτλ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών C-130 και C-27 και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.
Το «Gulfstream V» παραμένει στις … υπηρεσίες τους!
Η ναυαρχίδα του αεροπορικού κυβερνητικού στόλου, το «Gulfstream V» που αγοράστηκε το 2003 για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας και για υπερατλαντικά ταξίδια που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν άλλα κυβερνητικά αεροσκάφη,  θα παραμείνει στη διάθεση της κυβέρνησης. Έτσι, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί , όταν ταξιδεύουν με αυτό θα μπορούν να απολαμβάνουν τις πολυτέλειες που προσφέρει, αφού κατά την διάρκεια της πτήσης ο επιβάτης μπορεί να εργαστεί άνετα, να πραγματοποιήσει συσκέψεις με συνεργάτες , να επικοινωνήσει δορυφορικά με όλον τον κόσμο και αν χρειαστεί να κοιμηθεί!!
Το «Gulfstream V», το οποίο μπορεί να ταξιδεύει ασταμάτητα για περίπου 14  ώρες θα παραχωρείται και αυτό ύστερα από αίτηση στην  Πολεμική αεροπορία για διάφορες αποστολές, ώστε να μην καταπονούνται τα στρατιωτικά μεταγωγικά.
Γνωρίζοντας την…  Οικονομική θέση!!
Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, πολλοί θα ξεβολευτούν … αφού θα πρέπει όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί να ταξιδεύουν στην … οικονομική θέση!!!  Πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στην οικονομική θέση για να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής!!
Πρώτος ο Παπαδήμος έκοψε τα “σούρτα φέρτα” με τα κυβερνητικά αεροσκάφη
Ο περιορισμός και τελικά το κόψιμο της χρήσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών ξεκίνησε μόλις λίγους μήνες νωρίτερα επί Λουκά Παπαδήμου, εξαιτίας της έντασης της κρίσης αλλά και ως παράδειγμα περιορισμού των δαπανών!

No comments:

Post a Comment