Tuesday, January 15, 2019


H ονειρεμένη 

βίλα 

στο Μονακό 

που υπήρξε κατοικία του Karl Lagerfeld


 
Το μυστηριώδες και μεγαλοπρεπές αρχοντικό στο Monaco που ανήκε κάποτε στον Karl Lagerf, που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο για τις ανάγκες της design fair Nomad, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την αισθητική του όσο και με το απίθανο σημείο στο οποίο βρίσκεται.
Ένας Βρετανός μεγιστάνας εκδότης έκτισε το σπίτι τη χρυσή εποχή του 1902 και πραγματικά θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές ιδιοκτησίες στο Monte Carlo και στη γαλλική ριβιέρα. Η βίλα λέγεται La Vigie, που σημαίνει πύργος αναμονής. Πιο συγκεκριμένα, ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται πάνω από έναν λόφο με θέα σε ολόκληρο το πανέμορφο, μικροσκοπικό κρατίδιο-πόλη του Μονακό.
karl-lagerfeld-monaco-2-1493835535.jpg
H βίλα χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και άλλαξε ιδιοκτήτες αρκετές φορές πριν την αγοράσει ο Karl. Ήταν εγκαταλελειμμένη εδώ και χρόνια πριν περάσει τελικά στην ιδιοκτησία του εμβληματικού fashion designer το 1986. Ο πρίγκιπας Rainier, ο τελευταίος μονάρχης του Μονακό, προσέφερε στον Lagerfeld την κατοικία ως δώρο, αν συμφωνούσε να την ανακαινίσει. Ο creative director του οίκου Chanel συμφώνησε και συνολικά έχει ξοδέψει γύρω στα 14 εκατομμύρια δολάρια για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων.
Στην κύρια σουίτα περιέχει ένα αυθεντικό κρεβάτι Marie Antoinette και δύο μπάνια. Ένα μπάνιο που βλέπει δυτικά και τη νυχτερινή θέα στο Μόντε Κάρλο και ένα άλλο με θέα ανατολικά, στη Μεσόγειο.
Πρόκειται για ένα παραμυθένιο σημείο που αποδείχτηκε ιδανικό μέρος για τον Kaiser της μόδας και τα λαμπερά πάρτι του τη δεκαετία του 1990, ενώ πολύ αργότερα μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο. 
karl-lagerfeld-monaco-4-1493835535.jpg
«Είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο» δήλωσε στο W Magazine το 1988. «Είναι αδύνατο να πλησιάσει κανείς την κατοικία. Δεν περνά ο δημόσιος δρόμος και πρέπει να περάσετε από δύο πύλες για να μπείτε μέσα. Δεν έχει καν διεύθυνση, οπότε κανείς δεν μπορεί να μου γράψει εδώ» πρόσθεσε. 
Στο Μονακό η βίλα La Vigie είναι ένας αστικός μύθος επειδή είναι κάτι τόσο απρόσιτο. Στην ίδια συνέντευξη ο Karl Lagerfeld ανέφερε ότι υπήρχε μια φήμη, η οποία έκανε τον γύρο του μικρού πληθυσμού της χώρας και ήθελε το σπίτι να έχει σαράντα υπνοδωμάτια! Τελικά, πούλησε το οικοδόμημα στα τέλη της δεκαετίας του '90 και πλέον λειτουργεί ως luxury hotel. Έχει πάνω από ένα χρόνο που άνοιξε τις πόρτες στο ευρύ κοινό και τώρα πια όλοι μπορούν να μάθουν πόσες κρεβατοκάμαρες είχε ο Karl. 
Είναι άραγε σαράντα ή μήπως και περισσότερα;
karl-lagerfeld-monaco-6-1493835535.jpg
H ιστορική βίλα στο Monte Carlo, που υπήρξε κατοικία του Karl Lagerfeld για περισσότερο από δέκα χρόνια, με την πλούσια ιστορία της και την καταπληκτική αρχιτεκτονική της, έγινε το ιδανικό location ακόμα και για εικαστικά events. Οι David Gill GalleriesNilufar και Massimo De Carlo είναι κάποιες από τις κορυφαίες galleries στον κόσμο που φιλοξένησαν στη βίλα La Vigie σπουδαίες εκθέσεις. Κάποιες από αυτές αφορούσαν γλυπτά επιφανών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και οι Campana Brothers, αλλά και έργα της Zaha αξέχαστης αρχιτέκτονα Hadid!
karl-lagerfeld-monaco-7-1493835535.jpg

No comments:

Post a Comment