Thursday, January 17, 2019

THANDA ISLAND

O  ιδιωτικός 

παράδεισος 

του Ινδικού 

Ωκεανού

Με 10.000 δολάρια τη βραδιά,

       
Στον μυστηριώδη αλλά και απόλυτο παράδεισο της θάλασσας της Τανζανίας, στην αφρικανική ήπειρο και στον Ινδικό Ωκεανό, σχετικά κοντά στο Mafia Island (όνομα και αυτό…), βρίσκεται το ιδιωτικό νησί Thanda. Πρόκειται για ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο 90 περίπου στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση αλλά και αμμώδεις, ασφαλείς ακτές περιτριγυρισμένες από υφάλους, στον οποίο εδώ και δύο χρόνια έχει βρει το luxurious «καταφύγιο» της μια εντυπωσιακή βίλα 10 ατόμων και δύο ακόμα παραδοσιακού στυλ κατοικίες που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους τους το απόλυτο όνειρο διακοπών.
Πρόκειται για μια τουριστική επένδυση του Σουηδού ξενοδόχου Dan Olofsson και του μάνατζερ Pierre Delvaux, γνωστών από την βραβευμένη επιχείρηση τους στη Νότια Αφρική, την Thanda Private Game Reserve, οι οποίοι κατάφεραν, ενοικιάζοντας για αρκετά χρόνια το νησί, να δημιουργήσουν έναν επίγειο -μεταφερόμενο- παράδεισο πολυτελών ανέσεων και υπηρεσιών, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 26 άτομα την εβδομάδα, όλα βέβαια της ίδιας παρέας. Το Thanda Island, στο οποίο πηγαίνει κανείς μόνο με ελικόπτερο από την πρωτεύουσα της Τανζανίας Dar es Salaam, προσφέρει με την μίνιμουμ τιμή των 10.000 δολαρίων τη βραδιά, στους εύπορους φιλοξενούμενους του, όλες τις ανέσεις ενός 5άστερου resort, σε αυτστηρά ιδιωτική κλίμακα βέβαια και χωρίς την πολυκοσμία άλλων παραδείσων.
Στο Thanda έχει κατασκευαστεί μια πανέμορφη, λευκή βίλα με τριγωνικές σκεπές, χωμένη στην κυριολεξία μέσα στο πράσινο, η οποία περιλαμβάνει 5 σουίτες, ενώ δύο ακόμα κατασκευές, μπάνγκαλοους στο στυλ banda της περιοχής, μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 8 άτομα. Συνολικά, με τις όποιες μετατροπές, ο ιδιωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού,με αυστηρή ασφάλεια και επιτήρηση και από αέρος, ικανοποιεί τις πολυτελείς ανάγκες 26 άτομων την εβδομάδα, ενώ στο νησί υπάρχει εξειδικευμένος σεφ για να εκπληρώνει όλες τις γαστρονομικές επιθυμίες, υπάλληλοι για τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και βέβαια για τη φύλαξη των παιδιών. Επιπλέον, μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι σκάφος για μίνι κρουαζιέρα, δάσκαλοι κατάδυσης και jetski και βέβαια γυμνάστρια για ασκήσεις yoga και άλλες θεραπείες.
Το Thanda Island αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα κράτος κάποια κομμάτια γης στο «πουθενά», χωρίς μάλιστα να επηρεάζεται το οικοσύστημα της περιοχής, καθώς όλες οι κατασκευές είναι μετακινούμενες (μεταφέρονται εύκολα δηλαδή…) και λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιπλέον, επιχειρήσεις σαν κι αυτές, εκτός από τα έσοδα μέσω φόρων, προσφέρουν εργασία στους ντόπιους, καθώς μια ολόκληρη στρατιά ανθρώπων εργάζονται σε όλη αυτή την αλυσίδα.

No comments:

Post a Comment