Monday, January 21, 2019

TA KINHTΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία παροχής φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.
Με την εν λόγω ΚΥΑ καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι επιλέξιμες δαπάνες, καθώς και η απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου οι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων να τύχουν της ευεργετικής έκπτωσης φόρου ποσοστού 30% των επιλέξιμων δαπανών καθενός οπτικοακουστικού έργου, που παράγουν, από το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η νέα νομοθετική ρύθμιση, συνάδει πλήρως με το έργο και τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναφορικά με την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.
«Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση ενός ακόμα επενδυτικού κινήτρου, το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων. Σε αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, η Ελλάδα πια καθίσταται μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για τις οπτικοακουστικές παραγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την ΚΥΑ υπογράφουν η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ελευθέριος Κρέτσος και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής.


No comments:

Post a Comment